Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2006 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 23η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». στην οποία έλαβαν μέρος 350 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς. τον «ΘΑΛΗ» (Νοέμβριος 2005. συμμετείχαν πάνω από 15.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (Ιανουάριος 2006. διαγωνίσθηκαν 1300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2006. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλός. ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σπυρίδων Ταλιαδούρος. ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός. η Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Συλβάνα Ράπτη. ο π. Βουλευτής της Α΄ Αθηνών κ. Παντελής Οικονόμου Μαθηματικός. ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος. ο Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Τσαρπαλής. Μαθηματικός ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών κ. Γ. Φελώνης. Καθηγητές του Μαθηματικού Τμήματος και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρώην Πρόεδροι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2006 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 23η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». στην οποία έλαβαν μέρος 350 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς. τον «ΘΑΛΗ» (Νοέμβριος 2005. συμμετείχαν πάνω από 15.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (Ιανουάριος 2006. διαγωνίσθηκαν 1300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2006.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλός. ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σπυρίδων Ταλιαδούρος. ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός. η Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Συλβάνα Ράπτη. ο π. Βουλευτής της Α΄ Αθηνών κ. Παντελής Οικονόμου Μαθηματικός. ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος. ο Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Τσαρπαλής. Μαθηματικός ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών κ. Γ. Φελώνης. Καθηγητές του Μαθηματικού Τμήματος και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρώην Πρόεδροι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.