6η Παγκόσμια Biennale παιδικής Ζωγραφικής 2012-2013

Σας ενημερώνουμε ότι η   Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνει την 6η Παγκόσμια Biennale παιδικής Ζωγραφικής 2012-2013 με θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση των λαών», η οποία απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 5-17 ετών. Στόχος της Biennale είναι, παιδιά από διαφορετικές χώρες με την βοήθεια των δασκάλων τους, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τα μνημεία και την παράδοση της χώρας τους, που αποτελούν κομμάτι της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να ζωγραφιστούν επάνω σε χαρτί, ή μουσαμά ζωγραφικής διαστάσεων  60Χ40 ή 55Χ55 εκ. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι νερομπογιές, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ , μολύβια, ακρυλικά, κολάζ , μικτές τεχνικές. Στην οπίσθια όψη κάθε έργου θα πρέπει να επικολληθεί φωτοτυπία του πίνακα στοιχείων του μαθητή συμπληρωμένου ευανάγνωστα. Στην ιστοσελίδα www.oikoumeni.gr βρίσκεται αναρτημένος ο πίνακας αυτός καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τον τρόπο αποστολής των έργων και το συνοδευτικό υλικό.
Τα έργα αποστέλλονται στην διεύθυνση:                                    
Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης ( υπόψη Προέδρου κας Λίτας Μαυρογένη)
 Συδινή Ξάνθης – Τ.Κ. 67 100
 Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει τα έργα, που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή Καλλιτεχνών Εκπαιδευτικών και Παιδοψυχολόγων, με τα ακόλουθα βραβεία: 1ο Βραβείο το μετάλλιο της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης, 2ο  βραβείο περγαμηνή άριστης συμμετοχής, 3ο βραβείο περγαμηνή άριστης συμμετοχής.
Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι 30 Ιουνίου 2012.
Πληροφορίες : τηλέφωνο και fax 25410 78109 – e-mail: litamavrogeni@gmail.gr
Ιστοσελίδα: www.oikoumeni.gr