2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

2η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Camera Zizanio

30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2002

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. θέλοντας να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τα παιδιά και τους νέους να εκφράζονται με εικόνες και ήχους και να δημιουργούν τα δικά τους οπτικοακουστικά έργα. δημιούργησε την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO. Στη Συνάντηση αυτή παιδιά και νέοι (έως 20 ετών). από την Ελλάδα. την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες. παρουσιάζουν ταινίες που έχουν γίνει είτε μεμονωμένα. είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια ή σχολεία.

Η 1η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. από τις 25 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου. και συμπεριελάμβανε προβολές ταινιών που έχουν γίνει από παιδιά και νέους. Η μεγάλη συμμετοχή αλλά και η παρουσία παιδιών και καθηγητών – εκατό άτομα είχαν έλθει από το εξωτερικό – ανέδειξε τη μεγάλη ανάγκη για πανευρωπαϊκές συναντήσεις στον τομέα αυτό. Όπως δήλωσαν οι ευρωπαίοι που παρευρέθησαν. ενώ υπάρχει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στην οπτικοακουστική δημιουργία των ίδιων των παιδιών και των νέων. δεν υπήρχε ως τώρα η δυνατότητα να συναντούνται όλοι μαζί για ανταλλαγή εμπειριών. Έτσι με το CAMERA ZIZANIO η Ολυμπία γίνεται σημείο αναφοράς για τα παιδιά και τους νέους όλων των ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της οπτικοακουστικής δημιουργίας. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετείχαν ταινίες από: Ελλάδα. Ισπανία. Γαλλία. Νορβηγία. Βέλγιο. Ουγγαρία. Βουλγαρία και Ολλανδία.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στην 2η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας-Camera Zizanio. που πραγματοποιείται στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. που θα γίνει στον Πύργο. από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2002.

Για τεχνικά ζητήματα όπως η πραγματοποίηση των γυρισμάτων ή η τελική επεξεργασία. είναι αποδεκτή η συνεργασία με ενήλικες. Οι ταινίες πρέπει να έχουν διάρκεια έως 20 λεπτά και μπορούν να σταλούν είτε σε φιλμ είτε σε βίντεο (VHS. Hi8. DV. Beta SP. Digital Beta. DVD). Θα υπάρχουν τρία τμήματα:

  1. Ελληνικό τμήμα. στο οποίο συμμετέχουν μόνο έργα παιδιών από την Ελλάδα. Το τμήμα αυτό επιθυμούμε να ενταχθεί στο θεσμό των Πανελληνίων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων (Οπτικοακουστική δημιουργία)
  2. Ευρωπαϊκό Τμήμα. στο οποίο διαγωνίζονται έργα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες
  3. Διεθνές τμήμα το οποίο είναι πληροφοριακό

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής των ταινιών. τους κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής. μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημήτρης Σπύρου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Ρόδου 18. 11252. Αθήνα
Τηλ. 010 8664470
Fax 010 8662344
www.olympiafest.gr