Συνομιλία της Υπουργού Παιδείας κας. Μ.Γιαννάκου με τον Αστροναύτη Thomas Reiter στα πλαίσια του ESA Space Camp 2006

Η συνομιλία της Υπουργού με τον Αστροναύτη Thomas Reiter που έγινε το Σάββατο 29 Ιουλίου στα πλαίσια του ESA Space Camp. που φιλοξενείται στο Ρίο

Στα πλαίσια του ESA Space Camp που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην περιοχή του Ρίου. η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και παιδιά από την κατασκήνωση συνομίλησαν με τον αστροναύτη της ESA που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κ. Thomas Reiter

Η κ. υπουργός ζήτησε από τον κ. Reiter. αφού πρώτα εξήρε το έργο των αστροναυτών να περάσει το μήνυμα του σε όλη την νεολαία της Ευρώπης. ενώ στην συνέχεια τον ρώτησε για το επιστημονικό έργο και τα πειράματα που πραγματοποιούνται στο διαστημικό σταθμό.

Στην συνέχεια πήραν την σκυτάλη των ερωτήσεων τα παιδιά. τα οποία ρώτησαν να μάθουν πληροφορίες για το επάγγελμα του αστροναύτη. αλλά και για την διαδικασία εξερεύνησης άλλων πλανητών.

Μετά το τέλος της συνομιλίας που είχε διάρκεια πάνω από έξι λεπτά. η υπουργός κ. Γιαννάκου προανήγγειλε πως ερευνητικό κι εκπαιδευτικό υλικό της ESA . ήδη μεταφράζεται στα ελληνικά για να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό υλικό των σχολείων.

Η επικοινωνία με τον ISS έγινε μέσω του δικτύου ραδιοερασιτεχνών (Amateur Radio on the International Space Station - http://www.rac.ca/ariss/). ενώ η εκδήλωση υποστηρίχθηκε τεχνικά από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (www.cti.gr)

Μπορείτε να ακούσετε όλη την ηχογραφημένη συνομιλία στο συνημμένο αρχείο ήχου (7.5 MB)

Μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσια Διαστήματος

Μάθετε περισσότερα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό