Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής από τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2007

Μία ακόμα επιτυχία σε διεθνείς διοργανώσεις για την Ελληνική Εθνική Ομάδα Πληροφορικής. Συγκεκριμένα. με τον Χρίστο - Απόστολο Μαντουλίδη. η Ελληνική ομάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2007 στη Μολδαβία.

Την Ελληνική Εθνική Ομάδα αποτελούσαν οι: Χρίστος - Απόστολος Μαντουλίδης. Γιώργος Μπιτζές. Aρης Καγιάς και Γιάννης Χατζημίχος. ενώ συνοδοί της αποστολής ήταν οι Γιώργος Κατωπόδης και Γιώργος Τζούμας. ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΠΥ) που επί χρόνια επιμελείται την εκπροσώπηση της χώρας μας στους διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής φέρνει μετάλλια στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι πέρυσι απέσπασε ένα χρυσό και δύο χάλκινα βαλκανικά μετάλλια. καθώς και δύο αργυρά μετάλλια στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Φέτος. η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. 15 με 22 Αυγούστου.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Πληροφορικής αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2007. Κατά την άφιξη της ομάδας. ο πρόεδρος της ΕΠΥ. επ. καθ. του ΤΕΙ Αθήνας. Νέστορας Ιωαννίδης. δήλωσε: «Όλοι πρέπει να συγχαρούμε τα παιδιά της ελληνικής εθνικής ομάδας πληροφορικής που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνουν διακρίσεις στη χώρα μας. Με τις επαναλαμβανόμενες επιτυχίες. καθίσταται πλέον όλο και πιο εμφανής η σωστή δουλειά που γίνεται στη διοργάνωση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής. παρά την ελάχιστη στήριξη που έχει η ΕΠΥ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές και στους χορηγούς της προσπάθειας αυτής».

Η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής προκύπτει από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (www.pdp.gr) που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (www.epy.gr). σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα. ενώ τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής στηρίζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» καθώς και εταιρίες με τις χορηγίες τους.. Πιο συγκεκριμένα. μεγάλος χορηγός του 19ου ΠΔΠ είναι ο ΟΠΑΠ. ενώ αργυρός χορηγός η Microsoft. Χορηγοί είναι οι εταιρίες OTEnet. Goody's. City College. Oracle και ICT Europe. ενώ υποστηρικτές η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ ΑΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Τέλος. χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά PC Magazine και Playstation 2.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντάκτες Ειρήνη Τίκου
Γραμματεία ΕΠΥ
Στουρνάρη 37. Αθήνα 106 82
Τηλ: 2103301307. 2103300999
Fax: 2103301890
Email: epy@epy.gr - info@pdp.gr
Web: www.epy.gr - www.pdp.gr