Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning. Χανιά. 01-03 Οκτωβρίου 2009

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning συνδιοργανώνει με τον Δήμο Χανίων «Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning». στα Χανιά. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου - «Μεγάλο Αρσενάλι» (παλιό λιμάνι Χανίων) από 01 έως 03 Οκτωβρίου 2009.
Η θεματική του συνεδρίου είναι «Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πρεσβευτών eTwinning».Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν οι πρεσβευτές της δράσης από τις 32 χώρες – μέλη του δικτύου eTwinning.Στόχοι του συνεδρίου αποτελούν μεταξύ άλλων:
  • Η γνωριμία των εθνικών πρεσβευτών της δράσης με ομολόγους τους από όλη την Ευρώπη και η ανταλλαγή ιδεών και νέων προτάσεων για τη διάχυση του προγράμματος Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
  • Η περαιτέρω εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρεσβευτών eTwinning μέσω της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και της ανάδειξης των ειδικών ρόλων των ENA πρεσβευτών.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 110 σύνεδροι από τις 32 χώρες που συμμετέχουν στη δράση eTwinning. μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της Ε.Ε.. καθώς και στελέχη της Κεντρικής και των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης της δράσης.
Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για να συναντηθούν διά ζώσης και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με την προώθηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος του συνεδρίου είναι να θέσει τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός νέου συνεργατικού δικτύου. του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Πρεσβευτών eTwinning.
Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Microsoft (http://www.microsoft.com) και CISCO (http://www.cisco.com).
Σημ.: Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.
Σημ2: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι.
  • Πληροφορίες για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning στα Χανιά: http://www.etwinning.gr/pdwchania/
  • Πρόγραμμα του συνεδρίου: http://www.etwinning.gr/pdwchania/index.php/en/pdw-overview/agenta
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning
Επίσημος ιστότοπος: www.etwinning.gr
Helpdesk: 801-11-38946
Emailεπικοινωνίας: etwinning@sch.gr
Το eTwinning (www.etwinning.net. http://etwinning.sch.gr)είναι μία ευρωπαϊκή εκπαιδευτική δράση για την ηλεκτρονική αδελφοποίηση των σχολείων και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ευρώπης. Η επίσημη έναρξη του προγράμματος έγινε τη 14η Ιανουαρίου του 2005 και. για την τριετία 2004-2006. το eTwinning αποτέλεσε τη βασική δράση του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πλέον εντάσσεται στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση της Ε.Ε. (2007-2013). ως δράση του Comenius.
Το eTwinning αφορά τόσο στη συνεργασία των σχολικών μονάδων όσο και στην επαγγελματική δικτύωση των εκπαιδευτικών της Ευρώπης. κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Μέσω της δράσης eTwinning έχει δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο σχολείων. εκπαιδευτικών και μαθητών. το οποίο αριθμεί επί του παρόντος περίπου 65.000 μέλη από όλη την Ευρώπη. Κάθε σχολικό έτος. υλοποιούνται χιλιάδες εκπαιδευτικές συνεργασίες σχολείων. κάνοντας χρήση των εύχρηστων διαδικτυακών εργαλείων που παρέχει η δράση.
Στα πέντε χρόνια εφαρμογής της. η δράση έχει μεγάλη απήχηση και στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα. Από την έναρξη της δράσης. η χώρα μας βρίσκεται σταθερά μεταξύ των πρώτων θέσεων σε αριθμό συμμετοχών. στο σύνολο των 32 συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών χωρών.
Την επιτυχία του eΤwinning στη χώρα μας καταδεικνύουν και τα 10 συνολικά βραβεία που έχουν έως τώρα κερδίσει ελληνικά σχολεία στους τέσσερις Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς eTwinning καθώς και οι πανευρωπαϊκές διακρίσεις των έργων eTwinning ελληνικών σχολικών μονάδων σε άλλους πανευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning. λειτουργεί από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και το Ερευνητικό Ακαδημαικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών)