Μέσα στους στόχους του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Ν. Φλώρινας είναι η διάδοση της πληροφορικής. η καλή χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση αλλά και οι νέες διδακτικές μεθοδολογίες και τεχνολογίες.
Γι’ αυτό στο σκοπό και στα πλαίσια του προγράμματος Rural Wings - Τα Φτερά Της Γνώσης και σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κ. Τσολακίδης Κώστας). ο κ. Σταύρος Πασπάλης. Δάσκαλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Λεχόβου Ν. Φλώρινας. πραγματοποίησε μια ομιλία/επίδειξη για την χρήση του Διαδραστικού Πίνακα και την ενσωμάτωση του στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο. η οποία μεταδόθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 και προκάλεσε τα ευμενή σχόλια πολλών εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα.
Η ομιλία – επίδειξη. που έγινε με την ταυτόχρονη χρήση του διαδραστικού πίνακα. έδωσε στους εκπαιδευτικούς το μέγεθος των παραμέτρων που διέπουν την λειτουργία του αλλά και τις εκπαιδευτικές του δυνατότητες στην σύγχρονη τάξη.
Οι Οργανωτές της Εκδήλωσης :
Τσολακίδης Κώστας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Αφορόζης Αντώνης. Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας.
Ζαραφίδης Χαράλαμπος. Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πτολεμαΐδας.
Σταυρος Πασπάλης. Δημοτικό Σχολείο Λεχόβου Ν. Φλώρινας.
Τηλέφωνο Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας : 2385044038
e-mail Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Φλώρινας : plinet at dide.flo.sch.gr
