Το 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης συμμετέχει στο έργο NANOYOU για την Νανοτεχνολογία

Το 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης συμμετέχει στο έργο NANOYOU για την Νανοτεχνολογία
Το 4ο ΓΕΛ ΣταυρούποληςNANOYOU για την Νανοτεχνολογία. μεταξύ εικοσιπέντε άλλων σχολείων από το Βέλγιο. την Γερμανία. την Ιταλία. την Ισπανία. την Πορτογαλία. τη Λιθουανία. τη Λετονία. τη Ρουμανία . το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α. συμμετέχει ως  πιλοτικό σχολείο στην Ελλάδα στο έργο
             
Το έργο NANOYOU (Nano for Youth) συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο σε συνεργασία με διεθνή επιστημονικά ιδρύματα και σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει τους νέους για το τι είναι η Νανοτεχνολογία. πως αυτή θα επηρεάσει το μέλλον και να ξεκινήσει έναν προβληματισμό για τις πιθανές ηθικές. περιβαλλοντικές. κοινωνικές και νομικές επιπτώσεις των εφαρμογών της. ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι ενημερωμένοι για τα οφέλη αλλά και τους πιθανούς κινδύνους της νέας αυτής τεχνολογίας.
       
Το NANOYOU παρέχει (κυρίως μέσω του portal http://nanoyou.eu) μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και υλικού  ( βίντεο. παρουσιάσεις. εικονικά εργαστήρια. φόρουμ ανταλλαγής απόψεων κ.α.) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη από τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά στο έργο.
 
Τον Οκτώβριο του 2010 θα γίνει η επιλογή της δεύτερης ομάδας πιλοτικών σχολείων.