Μια Ομάδα Μαθητών από την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού F1 in Schools

H Πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών του διαγωνισμού F1 in Schools (http://www.f1inschools.gr), σχολικής περιόδου 2011 – 2012, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Τελικούς Αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 in Schools 2012, που θα διενεργηθούν φέτος στο Abu Dhabi από 28 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2012 στο Θεματικό Πάρκο της Ferrari (www.ferrariworldabudhabi.com) με την συμμετοχή 33 ομάδων μαθητών από 22 χώρες.

Η Ελληνική ομάδα ονομάζεται “Ground Force Project” (http://www.groundforceproject.com/gr/ , http://www.facebook.com/GroFoPro) και αποτελείται από μαθητές Λυκείου από τα εκπαιδευτήρια “Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου” στο Περιστέρι.

Tο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε >40 χώρες με την συμμετοχή >17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, κ.ά. και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος PATHWAY: http://www.pathway-project.eu/sites/default/files/D2_10.pdf. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών).

Στα πλαίσια ενημέρωσης για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα F1 in Schools Ελλάδος (http://www.f1inschools.gr), σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 1/10 ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος, Σχολικής Περιόδου 2012 – 2013. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων μπορούν να κατεβάσουν από το www.f1inschools.gr την σχετική αίτηση συμμετοχής να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στο f1inschoolsgreece@gmail.com . Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο F1 in Schools Ελλάδος 2013 είναι η Τετάρτη 31/10/2012.