Ground Force Project

Η Ελληνική Ομάδα Μαθητών “Ground Force Project” ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 in Schools 2012 στο Abu Dhabi, κατακτώντας το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και το βραβείο της καλύτερης σελίδας Social Media. 

alt

Επίσης, η Ελληνική ομάδα ήταν ανάμεσα στις τρεις προτεινόμενες ομάδες για το βραβείο της καλύτερης ιστοσελίδας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 33 ομάδες από 22  χώρες (http://www.f1inschools.com/news--look-whos-jetting-off-to-abu-dhabi.htmlhttp://www.f1inschools.com/news--f1-in-schools-world-finalists-prepare-for-abu-dhabi-.html) και η Ελληνική Ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει χώρες με μεγάλη παράδοση και πολλά χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα F1 in Schools (http://www.f1inschools.gr/) υλοποιείται σε >40 χώρες με την συμμετοχή >17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδο

σκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής 23 ομάδες μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος, περιόδου 2012 – 2013, και λόγου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 15/11/2012.