Διάχυση αποτελεσμάτων Erasmus+ KA1 VET ΕΠΑΛ Φαρσάλων, Κόρδοβα-Ισπανία

Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, παρουσίασε την Παρασκευή 12 Μάϊου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στον χώρο του σχολείου, σε μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους,  το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 VET το οποίο υλοποίησε κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Απόκτηση δεξιοτήτων και ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω πρακτικής άσκησης», αφορούσε την πρακτική άσκηση μαθητών των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (10 μαθητές) και Τεχνικός Οχημάτων (10 μαθητές συνολικά) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κόρδοβα της Ισπανίας, σε μία ροή.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ανάλογες της ειδικότητας τους που εδρεύουν στην πόλη της Κόρδοβα ενώ στα πλαίσια της γνωριμίας τους με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, πραγματοποίησαν πολιτιστικές επισκέψεις στις πόλεις Γρανάδα και Σεβίλλη.  Γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική. Τους μαθητές συνόδευαν 2 εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων με σκοπό την υποστήριξή τους κατά την διάρκεια της κινητικότητας.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν από τον συντονιστή του προγράμματος και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, οι καλές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές από την συμμετοχή τους. Επίσης έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα καθώς και στην σχεδίαση νέων εργαστηριακών δραστηριοτήτων με βάση την αποκτηθείσα εμπειρία.

Επίσης παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν και αφορούσαν την διάχυση των αποτελεσμάτων στην τοπική κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+, τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά EUROPASS που αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αναγνωρισμένα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως Φορέας Υποδοχής επιλέχθηκε ο Training Europe με έδρα την Κόρδοβα (https://trainingeurope.eu/).