Διατροφή και Υγεία – Δημοτικό Πενταπλάτανου Γιαννιτσών

 Από την εργασία μας

«Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου,

Και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου»

                                             Ιπποκράτης

Η διατροφή, μαζί με τον κληρονομικό παράγοντα και το περιβάλλον, είναι οι τρεις παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η υγεία μας.Το να μάθουμε τους βασικούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής και να προσπαθούμε να τους εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή βοηθάμε την πνευματική, σωματική και ψυχική μας ανάπτυξη και απομακρύνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.Οι καλές διατροφικές συνήθειες στις μικρές ηλικίες αποτελούν τη βάση για καλή υγεία, ενώ αντίθετα οι κακές συνήθειες διατροφής δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας. Με αφορμή όλα τα παραπάνω και με σκοπό να μάθουμε να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας μια υγιεινή διατροφή που θα βοηθήσει στη σωστή μας ανάπτυξη, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Διατροφή και υγεία». Διαβάσαμε διάφορα έντυπα, περιηγηθήκαμε στο διαδίκτυο, πραγματοποιήσαμε έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των συμμαθητών μας, ανατρέξαμε σε ιστορικά κείμενα και μάθαμε για τη διατροφή των προγόνων μας, πήραμε συνέντευξη από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κα. Ηλιάδη Βιργινία, δημιουργήσαμε παιχνίδια, κουίζ, σταυρόλεξα, τραγούδια για τη διατροφή, φτιάξαμε μόνοι μας το δικό μας δεκατιανό. και το μοιραστήκαμε με τους μαθητές του σχολείου μας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εργασία που γράψαμε και μπορείτε να διαβάσετε. Ευχόμαστε να τη διαβάσετε με πολύ …. όρεξη!!!

Από τους μαθητές  και τη δασκάλα του προγράμματος

 Η εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος διευκολύνθηκε από τη συνεργασία γονέων και ειδικών επιστημόνων σε θέματα διατροφής, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω μαζί με τους μαθητές της Δ΄ τάξης. Ευχαριστούμε, καταρχήν, τη διευθύντρια του σχολείου κα. Οσμαντζικίδου Βαρβάρα, που στήριξε το πρόγραμμα αγωγής – υγείας, ενθαρρύνοντας τους μαθητές και στηρίζοντας κάθε απαραίτητη εκπαιδευτική δράση. Τη διατροφολόγο κα. Ηλιάδη Βιργινία για τις έγκυρες απόψεις της για τη διατροφή και τις πολύτιμες συμβουλές της για το τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας για να είμαστε υγιείς. Τους γονείς των μαθητών της Δ΄ τάξης για την προσφορά βοήθειας στην υλοποίηση οποιασδήποτε εργασίας σχετικής με τη διατροφή.

Από την υπεύθυνη του προγράμματος Χατζηκαλλινικίδου Σοφία

Πατήστε παρακάτω για να ανοίξετε την εργασία μας!

Διατροφή και υγεία εργασία