Επιστημονική ημερίδα ττου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου για την ανήλικη παραβατικότητα

Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Πρόταση  Ζωής/ ΟΚΑΝΑ, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας  (2ας Νοεμβρίου – Ξενοφώντος) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-21:00, με θέμα:
«ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η διαδρομή  της παραβατικότητας με δράστες / θύματα ανήλικους μεταξύ οικογένειας –  σχολείου – κοινωνίας και αντίστροφα». 

Πρόγραμμα Ημερίδας

18:00-18:30         Προσέλευση

18:30                     Χαιρετισμοί

 α) Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, Πρόεδρος «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

β) Αγγελική Λαζαρίδου, Πρόεδρος ΠΕ.Π.Π.Σ. Θεσσαλίας

γ) Χρήστος Στρατηγόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.Β.

δ) Χαράλαμπος Καραγιαννίδης, Καθ. Εφαρμογών ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή, Διευθυντής ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 18:50                     Εισηγήσεις

α) Μαρία Μπακατσέλου, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της "Πρότασης Ζωής" / Γεωργία Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος της "Πρότασης Ζωής", "Η συμβολή της Οικογένειας στην Πρόληψη της Επιθετικότητας στην Εφηβεία"

β) Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος (M.Ed., PhDc), Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΑΣΙΣ. Η Διαδρομή της Παραβατικότητας Δεν Είναι Μονόδρομος. Το Παράδειγμα του Ξενώνα Connect Inn της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

γ) Παναγιώτης Γιάνναρος, Πρόεδρος Πρωτοδικών-Διευθύνων το Πρωτοδικείο Βόλου, «Η ποινική μεταχείριση του ανήλικου δράστη και η προστασία του ανήλικου θύματος»

 19:50                     Παρεμβάσεις

α) Σκόνδρας Γεώργιος, Ανθυπαστυνόμος, Σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, «Η επίδραση του διαδικτύου στην παραβατικότητα των ανηλίκων ως θύτες και θύματα»

β) Μαθητές/τριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, «Σε εσάς μιλάμε, γονείς !»

γ) Χριστίνα Ρούση, Επίκ. Καθ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Το σχολείο ως δίκτυο κομβικών σταθμών στη διαδρομή της παραβατικότητας»

 

20:20                     Ερωτήσεις, τοποθετήσεις, συμπεράσματα Ημερίδας

 

Συντονιστές Ημερίδας

Γιώργος Αθανασάκης                                          Σοφία Κανταράκη

Μέλος του Δ.Σ.                                                       Διευθύντρια

του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου              του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου