Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Πεύκης συμμετέχει σε δράσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και με στόχο να προάγει καλές πρακτικές ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής και οικολογικής  συνείδησης.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας σε κάθε τάξη ερευνούν, ενημερώνονται, προβληματίζονται, σχεδιάζουν δράσεις και τις υλοποιούν με στόχο τη βιωσιμότητα και την αειφορία του πλανήτη μας. Έτσι, λοιπόν, για την εβδομάδα 22 – 26 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν σε δράσεις όπως ανακύκλωσης ρούχων, πλαστικού, αλουμινίου, και μπαταριών. Εκτός από την ανακύκλωση αυτών των υλών θα κατασκευάσουν και δικά τους χρήσιμα προϊόντα από παλιά αντικείμενα, όπως τσάντες πολλαπλών χρήσεων από παλιά ρούχα, μολυβοθήκες, κουμπαράδες, αποθηκευτικά κουτιά, παιχνίδια κ.α. από συσκευασίες προϊόντων.

Η προσπάθεια όμως δε σταματά εκεί. Τα παιδιά του σχολείου μας θα ενημερώσουν τα άλλα σχολεία του δήμου μας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και άλλους μαθητές να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, η Στ’ τάξη θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης και θα ενημερώσει το 15μελές του σχολείου σε θέματα περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης προκειμένου να  τους παρακινήσει στη δράση, η Γ΄ τάξη θα μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια με τις δράσεις μας στη γειτονιά μας με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει και τους δημότες της τοπικής κοινωνίας, η Α΄, Β΄, Δ’ και Ε΄  τάξη θα δραστηριοποιηθεί στο περιβάλλον του σχολείου μας.

Ο κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε και το δικό μας βήμα για να φέρουμε την αλλαγή που θα προστατέψει τον πλανήτη μας.