Γενικό Λύκειο Νέου Σκοπού – Construct Europe 2024

Παρουσιάστηκε το έργο eTwinning Construct Europe 2024 του σχολείου μας στο Γυμνάσιο Νέου Σκοπού και στο Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Θέκλα Καυκιά.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, το σχολείο μας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο: “Construct Europe 2024”. Σε αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ανάληψη από το Βέλγιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  συντονίζονταν από τέσσερις eTwinning ambassadors από την πόλη Mechelen, συμμετείχαν 40 σχολεία από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία.

Χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα ESEP - eTwinning, με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το έργο επικεντρώθηκε σε τέσσερα θεματικά πεδία:

  • Signs of Europe : Η ΕΕ στην καθημερινότητά μας και πώς επηρεάζεται το παρόν και το μέλλον. Παρουσίαση φωτογραφιών με το αποτύπωμα της ΕΕ στην καθημερινή μας ζωή.
  • .Flip Europe: Συζήτηση (debate) με μαγνητοσκόπηση των μαθητών σχετικά με σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μαθητές σε σχέση με την ΕΕ.
  • Imagination, European Heroes : Παρουσίαση ενός Ευρωπαίου ήρωα με δημιουργία αφίσας και σχολιασμός από τους εταίρους.
  • Festivities, Europe Day: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου, ημέρας της ΕΕ, με δημιουργία καρτών και ανταλλαγή αυτών μέσω ταχυδρομείου.

Οι εργασίες των μαθητών κοινοποιούνταν σε ψηφιακούς πίνακες ανακοινώσεων (digipads) που υπάρχουν αναρτημένοι στο twinspace του έργου.

Πολύ σημαντική ήταν η επικοινωνία και συνεργασία που είχαν οι μαθητές του σχολείου μας με το IES Escultor Juan de Villanueva σχολείο της Ισπανίας σε  διαδικτυακή συνάντηση.