Με όραμα ένα θετικό και δημιουργικό σχολείο… ταξιδεύουμε στη Βαρκελώνη

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μαζί με άλλα 114 σχολεία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+. Η σχολική μας μονάδα υπέβαλε αίτηση με τίτλο «Με όραμα ένα θετικό και δημιουργικό σχολείο» (αγγλικός τίτλος: “Positive thinking, happy living”).

Η ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελούμενη από τις Μάγδα Τσιώλη, Μαίρη Πλέσσα, Μαρία Πουλούδη και ΑγάθηΜπόμπορη θα παρακολουθήσει το σεμινάριο 30 ωρών «Happy Schools: positive education for well-being and life-skills development», που διοργανώνει ο φορέας Europass στη Βαρκελώνη από 23-30/9/2018. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα επιμορφωθούν  στις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας, της Θετικής Εκπαίδευσης και της Θετικής Επικοινωνίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές τη γνώση μέσα από την ενίσχυση του ενδιαφέροντος, να ενδυναμωθούν ψυχικά για την αντιμετώπιση του σχολικού άγχους, της ψυχικής κούρασης και άλλων προβλημάτων και να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν πιο θετικές σχέσεις, συναισθηματική ωρίμανση, καλύτερη αυτοεικόνα και αυτοαντίληψη.

Μετά το σεμινάριο έπεται συνέχεια με δραστηριότητες διάχυσης του προγράμματος στη σχολική κοινότητα, στα όμορα σχολεία και την τοπική κοινωνία…