Νέα εκπαιδευτική συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Λάρισας με σχολείο στο Παρίσι

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +KA121του σχολείου μας με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000129483 και Κωδικό διαπίστευσης 2020-1-ΕΛ01-ΚΑ121-SCH-000094713 από τις 28-5-2024 έως τις 30-5-2024  πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι- Sevran η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών του 6ου Γυμνασίου Λάρισας και του Collège  de la Pléiade –Sevran.  Σκοπός της συνάντησης ήταν να συμφωνηθεί το πλάνο και οι λεπτομέρειες των δράσεων και των μελλοντικών κινητικοτήτων των μαθητών των δύο συνεργαζόμενων σχολείων.   Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ανταλλαγές και πολιτιστικές δραστηριότητες με τους μαθητές/μαθήτριες από το Παρίσι.

Μέσα από αυτή την συνεργασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να:

-Μάθουν για τον Γαλλικό πολιτισμό και την ιστορία: Μέσα από διαδραστικά μαθήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

-Αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες: Εξασκώντας τα γαλλικά και τα αγγλικά τους με τους συνομηλίκους τους από το Παρίσι.

-Συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής: Πραγματοποιώντας επίσκεψη  στο σχολείο στο Παρίσι και φιλοξενώντας Γάλλους μαθητές στο δικό μας σχολείο.

-Συνεργαστούν σε κοινά έργα: Σχετικά με την συμπερίληψη, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό και άλλα.

-Αναπτύξουν διεθνείς φιλίες: Που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή.

Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα εμπλουτίσει την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών και μαθητριών μας και θα ενισχύσει την κατανόησή τους για τον κόσμο γύρω τους.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαντζώρου Αικατερίνη. Το πρόγραμμα συντονίζει για την Ελλάδα ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Λάρισας  κ. Παπαμαργαρίτης  Βασίλειος, καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας.