Πρόσκληση στην Ημερίδα Αξιολόγησης του «Κουκλοπαίζουμε 4»

1200X800 Banner Psifoforia Koinou 01 01Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" σας καλεί την Δευτέρα 29 Μαϊου και ώρα έναρξης 18:00 στην Ημερίδα Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & διαγωνισμού «Κουκλοπαίζουμε 4» με την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και με την έγκριση και αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην ημερίδα θα αναδείξουμε τα οφέλη του «Κουκλοπαίζουμε», θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από την εφαρμογή του προγράμματος, θα παροτρύνουμε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το πρόγραμμα να το εφαρμόσουν την επόμενη χρονιά και αυτούς που έχουν ήδη συμμετάσχει να μοιραστούν την εμπειρία που είχαν με τους μαθητές τους.

Η διεξαγωγή της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, καθώς επίσης θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από υποστηρικτές του προγράμματος, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων. Η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.

→ Για την παρακολούθηση της ημερίδας από το ευρύ κοινό θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στην ζωντανή αναμετάδοση του Facebook από την σελίδα μας Πράσσειν Άλογα – prasinaloga.gr. Προτεραιότητα παρακολούθησης στο Zoom έχουν οι εκπαιδευτικοί. Αν υπάρξουν κενές θέσεις, θα μπορεί όποιος/-α επιθυμεί να συνδεθεί στο Ζοοm, να μας στείλει e-mail στη διεύθυνση: praseinaloga17@gmail.com.

 

Λίγα λόγια για το "Κουκλοπαίζουμε"

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έτος εκκίνησης το 2019 από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για Νέους». Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, με την έγκριση & αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις εκμάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις χειρωνακτικές και νοητικές ικανότητες τόσο για των μαθητών όσο και για των δασκάλων. Μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα https://kouklopaizoume.gr/ έχουν οι συμμετέχοντες τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση, ώστε να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας ως μια νέα επιμορφωτική μέθοδο προς την διδακτέα ύλη και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με την παρουσίαση ενός βίντεο-παράστασης. Αξιοποιούμε την θεατρική κούκλα όχι μόνο ως διδακτικό εργαλείο εκμάθησης της διδακτέας ύλης, αλλά και ως εργαλείο έμπνευσης  κι εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας που προωθεί την κοινωνική, γλωσσική, συναισθηματική και γνωσιακή ανάπτυξη των ατόμων και οδηγεί στη διαμόρφωση μιας πιο ευφάνταστης κοινωνίας.