«Επενδύοντας στα παιδιά»: Συνάντηση Διαβούλευσης, Αθήνα 9 Μαΐου 2014

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild, διοργανώνει Συνάντηση Διαβούλευσης με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Μια πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», στις 9 Μαΐου 2014, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών "Ι. Κρανιδιώτης" (Ακαδημίας 1, Αθήνα).

Η εκδήλωση, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορά την υλοποίηση της Σύστασης της Ε.Ε. “Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον κύκλο της μειονεξίας”. Η συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της Σύστασης συνδυάζεται με την επικείμενη δημοσίευση της πρώτης Έκθεσης σχετικά με την εφαρμογή της.

investing6

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα συζητηθούν:

  • Οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί για την προώθηση και παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύστασης
  • Η προώθηση της εφαρμογή της Σύστασης στην Ελλάδα, απέναντι στα μέτρα λιτότητας, αλλά και με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων
  • Η κατάσταση στην Ευρώπη από την οπτική των Συνηγόρων του Παιδιού (με συμμετοχή 4 εκπροσώπων ομόλογων θεσμών)
  • Η προοπτική συγκρότησης μιας συλλογικής  πρωτοβουλίας σε εθνικό επίπεδο για την προώθηση της υλοποίησης της Σύστασης στην Ελλάδα.

Επίσης, θα ακουστεί η φωνή των παιδιών σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής από έφηβους συμβούλους του Συνηγόρου του Παιδιού.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές στην ειδική ιστοσελίδα του Συνηγόρου www.0-18.gr/investing-gr.

Εκπρόσωποι φορέων και εμπειρογνώμονες με αντικείμενο τα δικαιώματα του παιδιού που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Συνάντηση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας, μέχρι τις 30.4.2014.

 > Στο Συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα

Ομιλητές

Φόρμα συμμετοχής

Χρήσιμα κείμενα & λινκ