Ηχηρό «ΟΧΙ» μαθητών κατά του καπνίσματος

Πανελλήνιας απήχησης εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Η ημερίδα είχε θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω» και  διοργανώθηκε από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis», τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης  ο οποίος μίλησε στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος. Οι έφηβοι των Τρικάλων άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον καθηγητή και εισέπραξαν τα  μηνύματα για την πρόληψη του καπνίσματος.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου,ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάππας και η πνευμονολόγος κ. Γιδά παρουσίασαν την εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων κατά του καπνίσματος που έχει  γίνει μέχρι τώρα. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την συμπεριφορά καπνιστών και μη καπνιστών.

Η Διευθύντρια  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης κ. Κάκλα καλωσόρισε τον καθηγητή κ. Μπεχράκη και τόνισε την σπουδαιότητα της παιδείας που πρέπει να αποκτήσουν οι νέοι για την πρόληψη του καπνίσματος. Η κ. Σμιξιώτη, διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασε το ιστορικό της συνεργασίας του Σχολείου με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis».

Η θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου ενθουσίασε το κοινό με  «θεατρικό δρώμενο» που είχε σχέση με τις πιέσεις που δέχονται οι έφηβοι για το κάπνισμα και πώς να τις διαχειριστούν ώστε να μην καπνίσουν. Την επιμέλεια του δρώμενου είχε η κ. Ιακωβάκη ηθοποιός- θεατρολόγος.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι μαθητές συμμετείχαν σε  ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων – απαντήσεων το οποίο τους βοήθησε να εμπεδώσουν τις γνώσεις που απεκόμισαν από την ημερίδα.