Η ραδιοφωνική εκπομπή του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.58 της ΕΡΤ3

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 με 15:00 από το ραδιοφωνικό σταθμό του 9,58 της ΕΡΤ3, στο πλαίσιο της προβολής των σχολείων στο ραδιόφωνο, μεταδόθηκε εκπομπή αφιερωμένη στον όμιλο της εφημερίδας του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου. Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Με την τσάντα στους ώμους» που αποτελείται από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου και του 32ου Λυκείου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ιγνατιάδου Αγγελική και Ντέμπου Ιωάννα παρουσίασε το τεύχος του σχολικού έτους 2022-2023 που έχει ως θέμα την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.

Η εφημερίδα μας εκδίδεται για 10η χρονιά και φέτος συμπράττει με το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, αφού περσινοί μαθητές μας που φοιτούν τώρα εκεί, εκδήλωσαν την επιθυμία να είναι και φέτος μέλη του δημοσιογραφικού μας ομίλου. Το τεύχος που παρουσιάσαμε είναι το 22ο και έχει θέμα τη «Θεσσαλονίκη». Είχε ενδιαφέρον η παρουσίαση των άρθρων του περσινού τεύχους καθώς ήταν μια ιδιαίτερη ξενάγηση, με τα μάτια των μαθητών,  στην υπέροχη πόλη μας και τα μυστικά της!

Μέσα από τον όμιλο αυτόν δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να ασκηθούν στην έρευνα, στη σύνταξη κειμένων, στη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και φυσικά συνεργαστούν και να αλληλοεπιδράσουν. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατακτήσαν πολλές καινούριες γνώσεις και διευρύναν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Ευχαριστούμε πολύ τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58, τους ηχολήπτες και τεχνικούς που βοήθησαν στην παραγωγή της εκπομπής μας και κυρίως τον κύριο Νικολούδη, διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ3 που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε μια τόσο μοναδική εμπειρία

Μπορείτε να βρείτε την εφημερίδα μας καθώς και την ραδιοφωνική μας εκπομπή στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου ή να την αναζητήσετε στο διαδίκτυο, γράφοντας «Με την τσάντα στους ώμους».