Επιτυχής Ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ανέδειξε το επίπεδο της εκπαίδευσης στον τομέα της Bιολογίας με την επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ως Εξεταστικό  Κέντρο. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες από την Α', Β' και Γ' Λυκείου Λυκείων Αν. Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκαν στις γνώσεις τους, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους σε ένα περιβάλλον συναγωνισμού και ενθάρρυνσης.

Την οργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβε για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο με επιτυχία ο καθηγητής βιολογίας του σχολείου, κ. Γιάννης Λαζαρίδης, ο οποίος επέδειξε επαγγελματισμό στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ευχαριστίες στον κ. Αλεξάνδρου Δημήτρη, Πρόεδρο της Eπιτροπής, καθώς και σε όλους του επιτηρητές για την άψογη συνεργασία τους.  

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξήχθη σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, έχει ως στόχο την επιλογή και ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών και μαθητριών που ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξετάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και να συναγωνιστούν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία και αναδεικνύοντας τον ρόλο της Βιολογίας στον επιστημονικό εγγραμματισμό των μελλοντικών πολιτών.

Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Βιολογία αντανακλά τη σημασία που δίνεται στην επιστήμη και την Εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, ενισχύοντας την πνευματική ανάπτυξη και την επιστημονική πείρα της νέας γενιάς μαθητών.