Δελτίο τύπου: το ROBOESL Project στην Αθήνα…

Η σχολική επιτροπή β/θμιας εκπαίδευσης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το 6ο ΕΚ Πειραιά, το Ευρωπ. Εργαστ. Εκπαιδ. Τεχνολογίας EDUMOTIVA και την εταιρική σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Project ERASMUS+ RoboESL οργάνωσαν με επιτυχία 5ήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Robotics-based learning interventions for preventing school failure and Early School Leaving. Το σεμινάριο διεξήχθη 24-28/2/2016 στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας, είχε εργαστηριακή μορφή και οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν σε projects ρομποτικής που αναπτύχθηκαν από την επιστημονική ομάδα του ROBOESL Project. Συμμετείχαν 35 εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ελλάδας, Ιταλίας και Λετονίας.

Την επιστημονική ευθύνη είχαν οι: Δ. Αλιμήσης (EDUMOTIVA, GR), Linda Daniela (Univ. of Latvia), Michele Moro (Univ. of Padova, IT), Emanuele Micheli (Scuola di Robotica, ΙΤ).
Θα ακολουθήσουν προγράμματα εκπαιδ. Ρομποτικής στα σχολεία που συμμετέχουν στο ROBOESL Project, στα οποία οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο θα οργανώσουν μαθησιακές δραστηριότητες ρομποτικής επιλέγοντας (όχι τους καλύτερους μαθητές όπως συνηθίζεται αλλά) μαθητές σε κίνδυνο σχολικής αποτυχίας και διαρροής από το σχολείο στοχεύοντας στην κινητοποίηση του ενδιαφέροντός τους μέσω της ρομποτικής για τις επιστήμες, την τεχνολογία και το σχολείο συνολικά.
περισσότερα για το ROBOESL Project
www.roboesl.eu
https://www.facebook.com/roboesl/?fref=ts