Ιστολόγια και Κοινότητες ΠΣΔ – Ενσωμάτωση παρουσιάσεων με τη χρήση του Slideshare

 H ανακοίνωση αυτή αφορά τους χρήστες που έχουν ενσωματώσει στα ιστολόγιά τους παρουσιάσεις με τη χρήση του Slideshare.

Μετά από ερωτήματα που δεχθήκαμε από μέλη των Ιστολογίων και Κοινοτήτων του ΠΣΔ, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη διαδικασία με την οποία μπορείτε να προσθέσετε στο ιστολόγιό σας παρουσιάσεις με τη χρήση του Slideshare:

1. Στη σελίδα του Slideshare, πατήστε την επιλογή "Embed" στο πάνω μέρος της παρουσίασης την οποία θέλετε να ενσωματώσετε στο ιστολόγιό σας. Στην καρτέλα που εμφανίζεται επιλέξτε "Customize".

2. Επιλέξτε το μέγεθος της παρουσίασης που επιθυμείτε και στη συνέχεια αντιγράψτε τον κώδικα που βλέπετε στο πεδίο "Shortcode for WordPress.com blogs"

3. Επικολλήστε αυτό τον κώδικα στη δημοσίευση του ιστολογίου σας, στο σημείο που επιθυμείτε να εισάγετε την παρουσίαση.

Σχετική σελίδα με οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://yoast.com/wordpress/slideshare/

Τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε ένα σφάλμα με το συγκεκριμένο πρόσθετο, η οποία πιθανώς οφειλόταν σε αλλαγές στην ιστοσελίδα του Slideshare και το οποίο έχει πλέον αποκατασταθεί. Αν παρατηρήσετε κάποια δυσλειτουργία παρακαλούμε ενημερώστε μας με σχετικό δελτίο σας στη σελίδα http://helpdesk.sch.gr ή με e-mail στο info@sch.gr. Σας ευχαριστούμε που αξιοποιείτε την υπηρεσία των Ιστολογίων και κοινοτήτων του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.