Συμμετοχή του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής στη 2η διακρατική κινητικότητα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ229 “Performing Arts for Leader Students”

Έπειτα από ένα χρόνο αναστολής ξεκίνησαν και πάλι οι διακρατικές συναντήσεις μας για τα προγράμματα Erasmus+. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία ως οικοδεσπότες τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος Erasmus+ KA229, με τίτλο «Performing Arts for Leader Students» (PEARLS).

Δυστυχώς η συνέχιση των μέτρων για την πανδημία μας στέρησε τη χαρά να φιλοξενήσουμε δια ζώσης τους εταίρους μας, στην πόλη μας και στο σχολείο μας και όλη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Αυτό όμως δεν μείωσε καθόλου τον ενθουσιασμό μαθητών/ριών και εκπαιδευτικών όλων των εταίρων! Με την εμψύχωση και το συντονισμό των εκπαιδευτικών της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας είχαμε μια πολύ όμορφη και δημιουργική εβδομάδα (22-26/11/2021) με τη συμμετοχή 45 εκπαιδευτικών και 298 μαθητών/τριών από Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης στην  Αθήνα ήταν η Τέχνη του Θεάτρου και η ενίσχυση της προσωπικότητας των μαθητών/τριών μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων που προσφέρει η θεατρική εκπαίδευση. Το θέατρο ως πολύτιμη μορφή επικοινωνίας παρέχει στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να συνεργαστούν, να εκφραστούν πιο αποτελεσματικά σε καθημερινές καταστάσεις και να μάθουν να συνυπάρχουν με το διαφορετικό μπαίνοντας στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων. Συνεχίζουμε ενθουσιασμένοι και με ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλη την εμπειρία που είχαμε μαζί με τα συνεργαζόμενα σχολεία!

Περισσότερα στο blog του σχολείου μας https://9enato.blogspot.com/.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ΙΚΥ.

 

 

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.