Πανευρωπαϊκή συνάντηση τηλεφωνικών γραμμών βοήθειας στην Ελλάδα

Το Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης Παιδιών (CHI) ανέθεσε στο ενεργό μέλος του στην Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

και συγκεκριμένα στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056, την διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου (ΕuropeanCHIRegionalConsultation), που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2011, με την συμμετοχή 58 φορέων από 37 διαφορετικές χώρες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του ASTIR PALACE. Τα έξοδα διοργάνωσης αναλαμβάνει το CHI με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το CHI ανέθεσε την διοργάνωση στον οργανισμό μας με κριτήριο τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει μέσα από την λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 όσο και την Ενιαία Ευρωπαϊκή τηλεφωνική Γραμμή 116000. Και οι δύο Γραμμές είναι διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και στελεχωμένες από εξειδικευμένη ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο κατά την διάρκεια του 2010 οι κλήσεις που δεχτήκαμε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 ανέρχονται στις 270.000, ενώ στην νεοσύστατη Ενιαία Ευρωπαϊκή τηλεφωνική Γραμμή 116000 δεχτήκαμε περισσότερες από 4.000 κλήσεις.
 
Στόχος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου είναι η χάραξη κοινής στρατηγικής από τα μέλη του CHI για την αντιμετώπιση των ειδικών Θεμάτων της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία των παιδιών την περίοδο 2011-2015 καθώς και η παρουσίαση της χρήσης νέων τεχνολογιών για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των τηλεφωνικών γραμμών για τα παιδιά.

Δελτίο τύπου