Τρίτη συνεχόμενη χρονιά μαθητές της Πτολεμαΐδας σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011,  Βάρη Αττικής. Την πρώτη θέση στην κατηγορία του Λυκείου και την δεύτερη θέση στην κατηγορία του Δημοτικού κατέκτησε η αποστολή της Πτολεμαΐδας στον 3ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής W.R.O. που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας  και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.

Ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης ήταν η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και η συμμετοχή μαθητών και από τις πόλεις του Αμυνταίου της Κοζάνης και της Φλώρινας.   

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχων ως εξής:
1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Λυκείου, με τις μαθήτριες Γκέρτση Αφροδίτη, Ζαραφίδου Αναστασία και Κοκκινίδου Ειρήνη της Α? τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Δημοτικού με τους μαθητές Ζαραφίδου Κυριακή, Κοκκινίδη Τηλέμαχο και Τσαχουρίδη Νίκο της ΣΤ? τάξης του 9ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας.
Η ομάδα των μαθητριών του 3ου Λυκείου της Πτολεμαΐδας, όπως την περσινή χρονιά έτσι και φέτος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής  που θα φιλοξενηθεί από 18-20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Την ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής στήριξαν το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνλογιών 1ου Γρ. Δ.Ε. Ν. Κοζάνης και εκπαιδευτικοί ? προπονητές:

  • Ζαραφίδης Κ. Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας,
  • Παπαγεωργιάδου Η. Σοφία, Εκπαιδευτικός 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Υπεύθυνη Κε.Πλη.Νε.Τ.  Πτολεμαΐδας
  • Χατζησάββας Απ. Βασίλης, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τους φορείς που μας εμπιστεύτηκαν και έγιναν χορηγοί της προσπάθειας μας. Την Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου Παρασκευή, τον αντιδήμαρχο κ. Ασπράγκαθο Ιωάννη και  την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας.
Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί και στις επόμενες προσπάθειές μας.