Εκδήλωση στην Κορινθία 14 Δεκεμβρίου 1999

Το δίκτυο στα σχολεία της κοινωνίας της πληροφορίας - Ασκοί του Αιόλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΟΣ : Τα σχολεία του Νομού μας.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 14-12-99 θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗΝΕΤ) του Νομού μας. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ). ημερίδα στα πλαίσια των έργων της Οδύσσειας που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη Υπολογιστικής και Δικτυακής υποδομής στα σχολεία. την κατάλληλη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού. Στόχος των έργων είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων.στις δράσεις που συμπληρώνουν την μαθητική ζωή. στη διοίκηση του σχολείου. για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. σε καθημερινή βάση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση για τα έργα της Οδύσσειας «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» και «ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» που ολοκληρώνονται εντός των προσεχών ημερών. Ειδικότερα για την υποστήριξη των Ασκών του Αιόλου έχει επιλεγεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας σαν δίκτυο κορμού που εξυπηρετεί την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα. Ήδη είναι έτοιμος ο Νομαρχιακός κόμβος και εντός των ημερών εγκαθίστανται στα σχολεία των Μνηστήρων μισθωμένες γραμμές (Leased Line) ή γραμμές ISDN.Οι κεντρικοί κόμβοι έχουν σχεδιαστεί με δυνατότητα διασύνδεσης κάθε σχολείου του Νομού. πέρα από τα σχολεία που περιλαμβάνονται στο έργο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου στις 14-12-99 στις 4 μ.μ.

Η συμμετοχή των Διευθυντών των σχολείων που ανήκουν στο πρόγραμμα ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ (συμπεριλαμβανόμενων και των συστεγαζόμενων) καθώς και όλων των καθηγητών Πληροφορικής (ανεξάρτητα από σχολείο) είναι υποχρεωτική. ενώ για όλους τους καθηγητές των σχολείων των Μνηστήρων κρίνεται αναγκαία. Η ημερίδα είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς άσχετα αν σ΄αυτή τη φάση δεν συμμετέχει το σχολείο τους στους Μνηστήρες.

Πριν την έναρξη της ημερίδας και στον ίδιο χώρο στις 12.00 θα γίνει συνάντηση των καθηγητών Πληροφορικής ενημερωτικού χαρακτήρα από τον υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ. Παρακαλούνται οι κ. Διευθυντές των σχολείων να προσαρμόσουν το Πρόγραμμα του σχολείου τους διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικού ΠΕ19 και ΠΕ20.

Τέλος παρακαλούνται οι κ. Διευθυντές των σχολείων αφού ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς. να στείλουν με FAX το συντομότερο. κατάσταση συμμετεχόντων στην ημερίδα στον υπεύθυνο Πληροφορικής κ. Φραγκόπουλο Φραγκούλη (0742-24335 ή 0742-22156). Ο Αν/της Προϊστάμενος της Δνσης Δ.Ε. Ν. Κορινθίας Αναστάσιος Αρφανάκης Ο υπεύθυνος Πληροφορικής Ν. Κορινθίας Φραγκόπουλος Φραγκούλης