2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Σας προσκαλούμε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πάνω από τριάντα ραδιοφωνικές ομάδες από αντίστοιχα σχολεία ολης της επικράτειας, αλλά και ομάδες από δεκάδες άλλα σχολεία-επισκέπτες από κοντινές πόλεις, όλοι νέοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, μαζί με μαθητικά συγκροτήματα, συμμετέχουν σε μια μεγάλη ραδιοφωνική συνάντηση που προβάλλει τη μαθητική δημιουργία στο χώρο των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας.Το  2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιστημονική Εταιρία European School Radio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τομέα Νεολαίας. Ακόμη στηρίζουν ενεργά με δράσεις το Τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., τα τμήματα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ, η Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Ραδιοφώνου. Ακόμη συμμετέχουν και προβάλλουν τη δράση τους φορείς της περιφέρειας.

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στη σημαντική αυτή διοργάνωση,  στην ημερίδα για το ραδιόφωνο και τη βράβευση του ραδιοφωνικού διαγωνισμού για μαθητικές ομάδες «Κάντο  ν΄ ακουστεί». Σας προσκαλούμε να στηρίξετε τις αναζητήσεις των νεαρών ραδιοφωνικών παραγωγών που θα συμμετέχουν.

Η Οργανωτική Επιτροπή

2fest.europeanschoolradio.eu

European School Radio, http://esradio.mysch.gr, Το Πρώτο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο

Διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής  / Forum Υποστήριξης - συζητήσεις

Πίνακας Ανακοινώσεων για τα σχολεία που συμμετέχουν

--