Εβδομάδα Χημείας 2011

Σας γνωρίζουμε ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνές Έτος Χημείας, αφιερωμένο στα επιτεύγματα και τη συνεισφορά της στην ανθρωπότητα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Έτος Χημείας 2011 και στοχεύοντας να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των μαθητών για την Επιστήμη της Χημείας, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, διοργανώνει Εβδομάδα Χημείας 2011 από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 στους χώρους του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Χημείας, θα πραγματοποιούνται καθημερινά δύο δίωρα προγράμματα πειραμάτων Χημείας με γενικό τίτλο: ?Χημεία ? Η ζωή μας, το μέλλον μας ? , τις ώρες 9-11 π.μ και 12-14 μ.μ, με μέγιστο αριθμό 200 μαθητών ανά δίωρο. Τα πειράματα θα συνδέονται τόσο με τη θεωρία, όσο και με την καθημερινή ζωή. Τα σχολεία του Νομού Αχαΐας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Χημείας, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το συνημμένο δελτίο, στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, το αργότερο μέχρι 4 Μαρτίου 2011, προκειμένου να γίνει η επιλογή.