ΕΒΔΟΜΑΔΑ NETD@YS 2004

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Netd@ys 2004. το οποίο προωθεί τις νέες τεχνολογίες μέσω της δημιουργίας ψηφιακών έργων από νέους 15-25 ετών. Η σημαντικότερη εκδήλωση του προγράμματος είναι η «Εβδομάδα Netd@ys». από 22 έως 27 Νοεμβρίου. η οποία διοργανώνεται παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Netd@ys 2004. το οποίο προωθεί  τις νέες τεχνολογίες μέσω της δημιουργίας ψηφιακών έργων από νέους 15-25 ετών. Η σημαντικότερη εκδήλωση του προγράμματος είναι η «Εβδομάδα Netd@ys». από 22 έως 27 Νοεμβρίου. η οποία διοργανώνεται παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα. κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Netd@ys 2004. η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έχει προγραμματίσει  μια σειρά δραστηριοτήτων. Στις 25 και 26 Νοεμβρίου θα οργανωθούν εργαστήρια συμπαραγωγής φωτογραφίας. βίντεο και διαδικτύου.

Στα εργαστήρια. οι νέοι που συμμετείχαν στο ελληνικό πρόγραμμα «Μια διαδρομή στη Γειτονιά μου». θα έχουν την ευκαιρία. με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών. να συνθέσουν σε ένα βίντεο. σε μια ιστοσελίδα και σε μια φωτογραφική ενότητα όλες τις εικόνες που έχουν συγκεντρωθεί από τις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και να παρουσιάσουν την ελληνική γειτονιά. όπως την αντιλαμβάνεται σήμερα η νεολαία.

Στις 27 Νοεμβρίου. οι νέοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό και θα γίνουν βραβεύσεις για τα έργα του ελληνικού προγράμματος. Ερευνητές του Ι.Ο.Μ.. εκπαιδευτές του προγράμματος και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. θ’ αναλύσουν τη σημασία του προγράμματος και την εκπαιδευτική και ερευνητική τακτική για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού έργου. Η εκδήλωση διαρκεί από τις 10.00 ως τις 15.00 και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το πρόγραμμα Netd@ys είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λειτουργεί από το 1997. Στην Ελλάδα. υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Εθνικός Ανταποκριτής του Netd@ys είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης.

Χορηγός του ελληνικού προγράμματος Netd@ys 2004 είναι το i-mode της COSMOTE. Tο πρόγραμμα υποστηρίζει ενεργά για δεύτερη συνεχή χρονιά και η Αλουμίνιον της Ελλάδος.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο