3 Δεκέμβρη. Ημέρα ΑμΕΑ

Στα πλαίσια της ημέρας ΑμΕΑ (3 Δεκέμβρη). το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. οργανώνει για τις 3 Δεκεμβρίου 2004. εκδήλωση με θέμα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ - ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ του δήμου μας. στις εφτά (7) η ώρα το βράδυ και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Φορέα Πολιτισμού της πόλης μας. Το ερέθισμα υπήρχε και η αφορμή δόθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. μέσα από τους οποίους. μεταξύ άλλων. έγινε και ανάδειξη των δυσκολιών μετακίνησης. που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικές ή πολλαπλές δυσκολίες και μαζί με αυτούς και οι γονείς νεογέννητων παιδιών όταν κινούνται στην πόλη μαζί με το παιδί τους και το καροτσάκι.


Στα πλαίσια της ημέρας ΑμΕΑ (3 Δεκέμβρη). το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. οργανώνει για τις 3 Δεκεμβρίου 2004. εκδήλωση με θέμα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ - ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ του δήμου μας. στις εφτά (7) η ώρα το βράδυ και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Φορέα Πολιτισμού της πόλης μας.
Το ερέθισμα υπήρχε και η αφορμή δόθηκε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. μέσα από τους οποίους. μεταξύ άλλων. έγινε και ανάδειξη των δυσκολιών μετακίνησης. που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικές ή πολλαπλές δυσκολίες και μαζί με αυτούς και οι γονείς νεογέννητων παιδιών όταν κινούνται στην πόλη μαζί με το παιδί τους και το καροτσάκι.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση του θέματος. ανάδειξη της πραγματικότητας στη Βέροια και φιλοδοξεί να προβληματίσει κάθε αρμόδιο αλλά και τον καθένα μας. με στόχο την σταδιακή λύση του προβλήματος και την πλήρη αποδοχή και ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο. τουλάχιστον στον τομέα της μετακίνησης των συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη αλλά θεωρείται αναγκαία.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.