Το ταξίδι του Ιπποκράτη στην Κρήτη ολοκληρώθηκε! 4.800 παιδιά εξετάστηκαν σε 20 δήμους!

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο η παρουσίαση της δράσης Προληπτικής Ιατρικής που υλοποίησε «το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιφέρεια της Κρήτης. 

 Από τις 11 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Μαρτίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της Προληπτικής Ιατρικής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «αποτελεί μεγάλη χαρά η ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στο νησί της Κρήτης όπου εξετάστηκαν 4.800 παιδιά, σε 20 δήμους της Περιφέρειας του νησιού.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της και υποστήριξη την εταιρεία Johnson & Johnson (που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για το 2013), την ΑΝΕΚ Lines, την Hertz, τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω καθώς και όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους ιδιώτες, τις εταιρίες αλλά και τους συλλόγους που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή». Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι: «με στόχο να εξετάσουμε 18.000 παιδιά μέσα στο 2013 συνεχίζεται το ταξίδι του «Ιπποκράτη» με επόμενους σταθμούς την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Κύθηρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει Προληπτική Ιατρική από το 2002, σήμερα όμως σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, η Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τα δεκάδες αιτήματα που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την Ελλάδα».

Ο σύμβουλος Διοίκησης της ΑΝΕΚ, κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, δήλωσε: «Η ΑΝΕΚ Lines μετά την ίδρυσή της χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης, διατηρώντας το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει με τα υπερσύγχρονα πλοία της. Στο πλαίσιο της ΕΚΕ με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, συμμετέχει στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής». Επισήμανε επίσης ότι: «η συμμετοχή όλων σε αυτή τη ξεχωριστή ενέργεια είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία να φέρουμε το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές όλων των παιδιών. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Τέλος πρόσθεσε ότι: «Η ΑΝΕΚ Lines ταξιδεύει αλληλέγγυα αυτό το πλατύ χαμόγελο, το χαμόγελο των παιδιών και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή». Το παρόν, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έδωσαν και όλοι οι εθελοντές και οι γιατροί που εξέτασαν τα παιδιά, εκπρόσωποι των Σαμαριτών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο ταξίδι του Ιπποκράτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλους εκείνους που συνέβαλαν με την παρουσία και το έργο τους στην επιτυχία του προγράμματος! Επόμενος σταθμός του Ιπποκράτη : η Χαλκίδα! Από την 1η Απριλίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκονται στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα.

 


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου καθώς και όλοι όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εδώ.

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Νάταλι Καρακιουλάφη στο 2103306140 ή στο e-mail: press@hamogelo.gr