Οι Έλληνες μαθητές παίρνουν συνέντευξη από έναν αστροναύτη της ESA!

Με αφορμή το ESA Space Camp 2006 που διοργανώνεται εφέτος στη χώρα μας. από 18 έως 31 Ιουλίου 2006 στο Ρίο της Πάτρας. το ΥπΕΠΘ κάλεσε τις ελληνικές σχολικές μονάδες και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να διαθέσουν μια ώρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα για να συζητήσουν με τους μαθητές τους τι επιθυμούν να ρωτήσουν τους αστροναύτες της ESA (European Space Agency. ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οργανισμός της NASA). Ο αστροναύτης της ESA Frank de Winne απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των Ελλήνων μαθητών σχετικά με το επάγγελμά του και τις έως τώρα εμπειρίες του. Απολαύστε τη 'συνομιλία' των μικρών 'δημοσιογράφων' με τον αστροναύτη! -------------------------------------------------------------------------------- Το 2006 ESA Space Camp διοργανώνεται εφέτος στη χώρα μας. στο Ρίο της Πάτρας. Το Camp αυτό αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1995 από την ESA (European Space Agency - ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οργανισμός της NASA) σε διαφορετική χώρα-μέλος από τα 17 της ESA. Το εφετινό camp με θέμα 'Από του Αργοναύτες στους Αστροναύτες: ένα ταξίδι ανακάλυψης' θα φιλοξενήσει 150 παιδιά και μαθητές μέλη της ESA από όλη την Ευρώπη. ηλικίας 8-17 ετών και θα γίνει στην Ελλάδα από 18 έως 31 Ιουλίου. με αφορμή την πρόσφατη ανακήρυξη της Ελλάδας ως επίσημου ESA μέλους στις 22 Μαρτίου του 2005. Αποκορύφωμα του camp είναι η «Μέρα Αστροναυτών» την 29η Ιουλίου. όπου 1 διάσημος αστροναύτης θα επισκεφτεί τους κατασκηνωτές και. σε ζωντανή ραδιοδιάσκεψη με τους αστροναύτες του διαστημικού σταθμού ISS. θα ανοίξουν διάλογο με τα παιδιά! Επίσημος ιστότοπος της ESA: www.esa.int

Με αφορμή το ESA Space Camp 2006 που διοργανώνεται εφέτος στη χώρα μας. από 18 έως 31 Ιουλίου 2006 στο Ρίο της Πάτρας. το ΥπΕΠΘ κάλεσε τις ελληνικές σχολικές μονάδες και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να διαθέσουν μια ώρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα για να συζητήσουν με τους μαθητές τους τι επιθυμούν να ρωτήσουν τους αστροναύτες της ESA (European Space Agency. ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οργανισμός της NASA).

Ο αστροναύτης της ESA  Frank de Winne απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των Ελλήνων μαθητών σχετικά με το επάγγελμά του και τις έως τώρα εμπειρίες του.

Απολαύστε τη 'συνομιλία' των μικρών 'δημοσιογράφων' με τον αστροναύτη!

--------------------------------------------------------------------------------

Το 2006 ESA Space Camp διοργανώνεται εφέτος στη χώρα μας. στο Ρίο της Πάτρας. Το Camp αυτό αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1995 από την ESA (European Space Agency - ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οργανισμός της NASA) σε διαφορετική χώρα-μέλος από τα 17 της ESA.

Το εφετινό camp με θέμα 'Από του Αργοναύτες στους Αστροναύτες: ένα ταξίδι ανακάλυψης' θα φιλοξενήσει 150 παιδιά και μαθητές μέλη της ESA από όλη την Ευρώπη. ηλικίας 8-17 ετών και θα γίνει στην Ελλάδα από 18 έως 31 Ιουλίου. με αφορμή την πρόσφατη ανακήρυξη της Ελλάδας ως επίσημου ESA μέλους στις 22 Μαρτίου του 2005. Αποκορύφωμα του camp είναι η «Μέρα Αστροναυτών» την 29η Ιουλίου. όπου 1 διάσημος αστροναύτης θα επισκεφτεί τους κατασκηνωτές και. σε ζωντανή ραδιοδιάσκεψη με τους αστροναύτες του διαστημικού σταθμού ISS.  θα ανοίξουν διάλογο με τα παιδιά!

Επίσημος ιστότοπος της ESA: www.esa.int