Πανελλήνια Μαθητιάδα

Πανελλήνια Μαθητιάδα
Η Οργανωτική Επιτροπή της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ Αθλητισμού και Πολιτισμού επιθυμεί να ενημερώσει ότι η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχής προς την «Ζ’ Μαθητιάδα» για τα Γυμνάσια της Ελλάδας και της ομογένειας θα διαρκέσει έως τις 25-01-08. Η «Ζ’ Μαθητιάδα» θα πραγματοποιηθεί φέτος από 9 έως 14 Μαΐου 2008 υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και άλλων επίσημων φορέων.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την προκήρυξη. τα έντυπα συμμετοχής και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα www.mathitiada.gr . Τα έντυπα συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται από τα Γυμνάσια που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο φαξ 23240 61604 μέχρι τις 25/01/08. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 23240 61604 και 23240 61055.
 
Η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 7 χρόνια από μία ολιγομελή ομάδα φίλων οι οποίοι μοιράστηκαν την ίδια έμπνευση: να δημιουργήσουν ένα γεγονός στο οποίο η μαθητιώσα νεολαία θα βιώνει εμπειρίες και θα ‘παιδεύεται’ σε αξίες. αρχές και ιδανικά τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας (σεβασμός. συμμετοχή. ευγενής άμιλλα. αγωγή σώματος και πνεύματος) και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο μιας υγιούς και προοδευτικής σύγχρονης κοινωνίας (μέριμνα για το περιβάλλον. αλληλεγγύη των λαών. κατανόηση της διαφορετικότητας).
 
Σκοπός της Μαθητιάδας είναι η συνάντηση και η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου. από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τον Ελληνισμό σε πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικούς αγώνες χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.
 
Η φετινή Μαθητιάδα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων (142 τελικοί αγωνισμάτων). με συμμετοχή 1300 περίπου μαθητών Γυμνασίων και από τους 52 νομούς της Ελλάδας καθώς και από 20 σχολεία απόδημου Ελληνισμού. Παράλληλα με τους αγώνες διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων από αθλητές με αναπηρία. ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας των μαθητών και των θεατών σε Ολυμπιακά. Παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα. Τα συμμετέχοντα γυμνάσια μπορούν να λάβουν μέρος σε πολιτιστικές δράσεις (χορός. θέατρο κ.λπ.) οι οποίες έχουν ως σκοπό την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου τους. Κάθε σχολείο επίσης θα έχει το δικό του τουριστικό περίπτερο. στα πλαίσια της δράσης «Γωνιές Ελλάδας». όπου θα διαφημίσει την περιοχή του. το δήμο του και το νομό του. με έκθεση τοπικών προϊόντων. τουριστικών φυλλαδίων. κ.ά. Φέτος θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Παραολυμπιακό Πάρκο» σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Όλοι οι μαθητές διαμένουν στο «Xωριό των Μαθητών». κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό. Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιείται με μια μεγαλόπρεπη τελετή έναρξης. Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της διοργάνωσης αναμένεται να συνεισφέρουν εθελοντικά πάνω από 500 άτομα .