Διαγωνισμός British Council FAMELAB-τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

Διαγωνισμός British Council FAMELAB-τα νέα πρόσωπα της επιστήμης
Έχεις ταλέντο; έχεις 3 λεπτά για να το αποδείξεις! Άνοιξε τη δική σου αυλαία…και γίνε το επόμενο «αστέρι» της επικοινωνίας της επιστήμης στην Ελλάδα.
 
Το FameLab είναι ένας πανελλαδικός διαγωνισμός που διοργανώνει το BritishCouncilσε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών στο ΑCS. με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Δημιουργήθηκε αρχικά στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Βρετανίας. με στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία. οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Το μοντέλο του διαγωνισμού μοιάζει με τα τηλεοπτικά προγράμματα τύπου Pop Idol: οι υποψήφιοι θα έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα - χωρίς τη βοήθεια PowerPoint ή άλλων εποπτικών μέσων - μπροστά σε μια κριτική επιτροπή.
 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας Οι παρουσιάσεις τους θα κριθούν με βάση το Περιεχόμενο. τη Σαφήνεια και τη Χαρισματικότητα. Η παρουσίαση πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. να δημιουργεί ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό και να διαθέτει σαφήνεια. Το κοινό θα πρέπει όχι μόνο να μάθει κάτι. αλλά και να εμπνευστεί από το πνεύμα της επιστήμης.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/03/08. Η αίτηση είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα: www.britishcouncil.org/greece. ή από τα γραφεία στην Αθήνα: Πλατεία Κολωνακίου 17 και τη Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αμύνης 9.