Τρίτο τεύχος της e-εκπομπής – περιοδικού της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Τρίτο τεύχος της e-εκπομπής - περιοδικού της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Το τρίτο τεύχος του περιοδικού e-εκπομπή είναι μονοθεματικό. αφιερωμένο στούς λαΐκούς ζωγράφους Θεόφιλο και τον Κύπριο  Κκάσιαλο.  
 
Σας παρουσιάζουμε   την πρώτη εκπαιδευτική ταινία  συμπαραγωγής των Εκπαιδευτικών τηλεοράσεων Ελλάδας και Κύπρου με θέμα: «Θεόφιλος-Κκάσιαλος: δύο λαϊκοί ζωγράφοι». που γυρίστηκε το 2007 και θα δείτε σε πρώτη μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση στις 6 Ιουνίου στις 10:15πμ από την ΕΤ1.
 
Η ταινία θα προβληθεί στο 1ο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωλκού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Η ζωή και το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ». που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουνίου 2008 στην Ανακασιά Πηλίου. Η ταινία συμμετέχει επίσης στο Eco Films Festival στη Ρόδο στις 27-29 Ιουνίου 2008.
 
Κατ΄αρχήν στο άρθρο «Θεόφιλος-Κκάσιαλος: δύο Έλληνες ζωγράφοι» παρουσιάζουμε  τη σχεδόν παράλληλη πορεία των δυο ζωγράφων. Η συνεργασία της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με την αντίστοιχη υπηρεσία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου και οι στόχοι της ταινίας καταγράφονται στο άρθρο «Θεόφιλος-Κκάσιαλος: δύο λαϊκοί ζωγράφοι».
 
Ακολουθεί το άρθρο  «Μια ταινία γεννιέται». αποσπάσματα  του ημερολογίου των γυρισμάτων από την οργανώτρια της παραγωγής και κατόπιν οι συντελεστές της ταινίας. 
 
Το αφιέρωμά μας επίσης περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας στο Πήλιο. Μυτιλήνη. Κύπρο και Αττική το φθινόπωρο του 2007 καθώς και πίνακες των δυο ζωγράφων.