Ημέρες Γνώσης

Ημέρες Γνώσης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΓΝΩΣΗΣ»
 
Ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr θα υλοποιήσει πέντε 4-ωρα σεμινάρια / workshops με στόχο την ενημέρωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α΄. Β΄. Γ΄ Γυμνασίου) δημοσίων σχολείων η κοινωφελών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. βιβλιοθηκονόμων. κοινωνικών λειτουργών και υπευθύνων δημοσίων Κέντρων Νεότητας.
 
Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με θέματα εφ’ όλης της ύλης γύρω από την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και στα οποία πρέπει να εκπαιδευτούν τα παιδιά. Παρουσιάζονται βασικές έννοιες του Διαδικτύου και αρχές πλοήγησης. προάγεται η αναζήτηση στο Διαδίκτυο με κριτική σκέψη. τονίζονται ζητήματα που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα. τα προσωπικά δεδομένα και την ορθή και ηθική συμπεριφορά και συνάγονται βασικοί κανόνες για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Για την αποσαφήνιση των παραπάνω θεμάτων συστήνονται δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού με τα παιδιά. με σκοπό την καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και της ορθής και ηθικής χρήσης των διαδραστικών μέσων.
 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό εγχειρίδιο – οδηγό για την ασφαλή χρήση και αξιοποίηση του Διαδικτύου με τρόπο δημιουργικό και διασκεδαστικό μέσα από ομαδικές δραστηριότητες με τα παιδιά. έτσι ώστε να γίνουν πολλαπλασιαστές της γνώσης που θα λάβουν.
  
Μετά το πέρας των σεμιναρίων. θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα. την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009. και ώρες 14:00 – 18:00. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα σεμινάρια σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. οι οποίες θα καθοριστούν βάσει του αριθμού των ενδιαφερομένων ανά περιοχή.
  
Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα που δίδεται στο τέλος της σελίδας και την αποστείλετε είτε μέσω email στο info@saferinternet.gr είτε μέσω φαξ στο 210 8034850.
 
Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής για την α’ ημερίδα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα είναι η 30 Νοεμβρίου 2008. για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι η 15 Ιανουαρίου 2009.
 
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά / κα Ειρήνη Μπετείνη
Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου
Δ/νση Επικοινωνίας: Κλεισθένους 267. ΤΚ. 15344 Γέρακας. Αθήνα. Τηλ.: 2108033400