Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές: Το OLPC σε Ελληνικά σχολεία – 2 εργαστήρια

Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές: Το OLPC σε Ελληνικά σχολεία - 2 εργαστήρια

Το περιοδικό Re-public και η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προσκαλούν σε 2 εργαστήρια με θέμα «Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές: Το OLPC σε Ελληνικά σχολεία». Στο πλαίσιο της αποστολής 500 OLPC XO-1 σε Ελληνικά σχολεία. τα 2 εργαστήρια έχουν σαν στόχο την ενημέρωση εκπαιδευτικών και σχολείων για πιθανή συμμετοχή τους στη δράση και τη συζήτηση μαζί τους για τα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας.

 Το 1ο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης. Βασ. ‘Ολγας 66 το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. 11 πμ – 3μμ.

 Δείτε εδώ τον χάρτη.

 Παρουσιάσεις

 - Γιάννης Κασκαμανίδης (2ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Φλώρινας) – Μαθαίνοντας μέσα και έξω από την τάξη με το OLPC XO.

 - Ξενοφών Παπαδόπουλος (ΕΛ/ΛΑΚ) – 1+1 εκπαιδευτικές εφαρμογές για το OLPC

 - Θανάσης Πρίφτης / Παύλος Χατζόπουλος (Re-public) – Τι δεν κάνουμε: “To πιλοτικό πρόγραμμα για την εισαγωγή του OLPC στo Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα”

 Παρακαλείστε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι της Θεσσαλονίκης.

  ________________________________

 Το 2ο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στo Πάντειο πανεπιστήμιο. Εργαστήρι Φύλου και Ισότητας. Λεωφόρος Συγγρού 134 (απέναντι από το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου) Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. στις 11 πμ – 3μμ

 Δείτε εδώ το χάρτη

 Παρουσιάσεις

 - Διονυσία Ψυχογιού (γυμνάσιο Σμίνθης) – Μαθαίνοντας μέσα και έξω από την τάξη με το OLPC XO

 - Ξενοφών Παπαδόπουλος / Ορέστης Μάρκου (ΕΛ/ΛΑΚ) – 1+1 εκπαιδευτικές εφαρμογές για το OLPC

 - Θανάσης Πρίφτης / Παύλος Χατζόπουλος (Re-public) – Τι δεν κάνουμε: “To πιλοτικό πρόγραμμα για την εισαγωγή του OLPC στo Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα”

 Παρακαλείστε να δηλώσετε εδώ τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι της Αθήνας.