ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ιανουάριος 2003

Πρωταρχικός σκοπός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την αρχή της λειτουργίας του ήταν η προσέγγιση του νεανικού κοινού και η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στην χώρα μας Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας φέτος για πρώτη φορά. όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής κ. Χρήστος Δ. Λαμπράκης. στις εκπαιδευτικές μας εκδηλώσεις θα κρατείται ένας αριθμός δωρεάν εισιτηρίων για τους σπουδαστές και μαθητές από την Αττική (εκτός περιφέρειας Αθηνών-Πειραιώς) και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα εισιτήρια που θα διαθέτει το Μέγαρο για κάθε εκδήλωση θα είναι περιορισμένα και θα μοιράζονται με σειρά προτεραιότητας. Για την φετινή χρονιά λοιπόν θα θέλαμε να σας προτείνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με άξονα την ουσιαστικότερη γνωριμία των νέων με την κλασική αλλά και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία: Τις εκδηλώσεις «Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο» (11.30 π.μ.) Γνωστά μουσικά σύνολα ερμηνεύουν δημοφιλή έργα με στόχο την εξοικείωση των παιδιών και των νέων με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Το κοινό κάθε φορά θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο κλίμα της εποχής και στο ύφος της μουσικής που παρουσιάζεται. από έμπειρους ερμηνευτές και τη μουσικολόγο Κα Έφη Αβέρωφ- Μιχαηλίδη. Τον Κύκλο συναυλιών «Ανερχόμενα Αστέρια» (Rising Stars). Νέοι. ταλαντούχοι μουσικοί από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται στο Μέγαρο.

Οι νεαροί ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αυριανούς μεγάλους σολίστ. που πολλοί είναι σχεδόν συνομήλικοί τους. στα πρώτα βήματα της σπουδαίας καριέρας τους. Οι συναυλίες γίνονται με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ΕCHO) που σαν στόχο έχει την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών για την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και την ανάδειξη και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τις συναυλίες της Καμεράτα. της Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. του νεανικού αυτού συνόλου με το πλούσιο ρεπερτόριο και τις δυναμικές συνεργασίες. Μια ορχήστρα που έχει οργώσει όλη την Ελλάδα για συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Διαλέξεις με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή μουσικολογία. Σε συνεργασία με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». φέτος. πέντε εξέχοντες Ιταλοί μουσικολόγοι θα μιλήσουν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον τομέα στη χώρα τους. Σας καλούμε. λοιπόν. να γίνετε μέρος της ζωής του Μεγάρου. να μυήσετε τους μαθητές σας ή τους σπουδαστές σας στον όμορφο κόσμο των τεχνών.

Συμβουλευθείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να διαλέξετε τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν.

Για κρατήσεις θέσεων και εισιτηρίων ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κυρία Αθηνά Σταμπολή στο τηλέφωνο 210 7282363.