Ημερίδα- Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Δάσος-Νερό, Φυσικά & Κοινωνικά Αγαθά»

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βερτίσκου, Έδεσσας και Ελευθερίου Κορδελιού,  στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Ημερών Δασοπονίας & Νερού, αντίστοιχα 21&22 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2011, Ημερίδα-Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Δάσος, Νερό: Φυσικά & Κοινωνικά Αγαθά», με τη συνεργασία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 altΣκοποθεσία της διοργάνωσης είναι η δημιουργία προβληματισμού γύρω από τη θεματική των Ημερών και την υφιστάμενη κατάσταση στους τομείς που αυτή αναφέρεται (φυσικοί πόροι, ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, υπηρεσίες). Ο προβληματισμός αυτός αναμένεται να συμβάλει στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης μιας αναπτυξιακής πορείας των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική ? κοινωνική παιδεία στον τόπο μας και να ενταχθεί η αειφορία ? βιωσιμότητα στην καθημερινή μας πραγματικότητα.

 
Για την υλοποίηση της Ημερίδας, τα ΚΠΕ που εμπλέκονται στην οργάνωσή της (Βερτίσκου, Έδεσσας και Ελευθερίου Κορδελιού) έχουν ζητήσει τη συνεργασία υπηρεσιών, πανεπιστημίων, φορέων, οργανώσεων και ατόμων που ασχολούνται με τα αντικείμενα της συγκεκριμένης εκδήλωσης και δραστηριοποιούνται στο γεωγραφικό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του ΤΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη), ώρα έναρξης 11.00  και έως τις 15.00 και θα συμμετάσχουνεκπαιδευτικοί της Π/θμιας & Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, έως δύο (2) τον αριθμό από κάθε Σχολική Μονάδα, που υλοποιούν εγκεκριμένο από την οικεία Διεύθυνση πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχετικό με την θεματολογία της Ημερίδας «Δάσος, Νερό, φυσικά και κοινωνικά αγαθά» και εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου στο οποίο ανήκουν. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, καθώς και υποστηρικτικό εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό υλικό για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 
 
Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την επικράτεια να παρακολουθήσουν τη δράση μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
       
H εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Π.Σ.Δ στη διεύθυνση: http://iptv.sch.gr/live