Ονοματολογία DNS

Σε κάθε διοικητική ή εκπαιδευτική μονάδα η οποία συνδέεται στο δίκτυο αποδίδεται όνομα DNS, στα πλαίσια της πολιτικής ονοματολογίας που έχει καθοριστεί. Το DNS αυτό όνομα παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Δίνει την διεύθυνση e-mail η οποία είναι της μορφής mail@Όνομα DNS>
  • Αποτελεί την διεύθυνση του σχολείου στον παγκόσμιο ιστό (www). Στην διεύθυνση αυτή γίνεται η τοποθέτηση των σελίδων του σχολείου.

 

Φιλοξενία ονομάτων χώρου

Υποστηρίζονται ηλεκτρονικές διευθύνσεις της μορφής http://<DNS μονάδας>.sch.gr, π.χ http://1gym-agrin.sch.gr αν η μονάδα το επιθυμεί ή και όποιο άλλο DNS που προέρχεται από το επίσημο όνομα της. Θεωρούμε ότι η σχολική κοινότητα θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς της το όνομα χώρου sch.gr και προτρέπουμε τα σχολεία και γραφεία να διατηρούν ονόματα κάτω από το sch.gr σύμφωνα και με το προηγούμενο.

Παρόλα αυτά το ΠΣΔ μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε domain έχετε στην κατοχή σας ή σκοπεύετε να αποκτήσετε. Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει κάποιο domain name και επιθυμείτε να φιλοξενείται η σελίδα σας από το Π.Σ.Δ θα πρέπει να μας ενημερώσετε στο e-mail: info@sch.gr για να πραγματοποιήσουμε τις ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Οι name servers που θα χρειαστούν να οριστούν στον καταχωρητή σας κατά την αγορά του ονόματος ή την μεταφορά του στο Π.Σ.Δ. είναι:

  • ns1.sch.gr
  • ns2.sch.gr

Για περισσότερη ενημέρωση δείτε παρακάτω:

 

Για τα Σχολεία, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

Κάθε σχολείο που συνδέεται στο ΠΣΔ αποκτά μοναδικό διαδικτυακό όνομα (Domain Name - DNS) στην περιοχή (domain) sch.gr. Σε κάθε επιπλέον λογαριασμό που ζητήσει η μονάδα αποδίδεται ένας ανεξάρτητος δικτυακός τόπος με διεύθυνση της μορφής <DNS Μονάδας>/ΑΒΓ, όπου η ονομασία ΑΒΓ επιλέγεται από τη μονάδα. Έτσι, για τα σχολεία υπάρχουν διευθύνσεις όπως:

  • Επίσημος δικτυακός τόπος 1ου Γυμνασίου Πάτρας: http://1gym-xanth.xan.sch.gr/
  • Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού: http://11lyk-peiraia.att.sch.gr/grasep/
  • Σχολική Βιβλιοθήκη:  http://2gym-ptolem.koz.sch.gr/library
  • Καινοτόμα προγράμματα ή εκπ/κες δραστηριότητες π.x.: http://1gym-thess.thess.sch.gr/etwinning

 

Ονοματολογία mysch