Οι μαθητές δημιουργούν για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

banner gallery teachers

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί δράση στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης και τα  Γυμνάσια της χώρας.

Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/μαθητριών να αφιερώσουν μία (1) διδακτική ώρα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν οι μαθητές/μαθήτριες την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους. Επιπλέον, στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/μαθητριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και της έννοιας της προσφοράς.

Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τη δημιουργία των παιδιών τους στην εφαρμογή https://gallery.sch.gr  του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε δημιουργία πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται σε αυτές το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα υποβληθούν θα ελεγχθούν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την καταλληλότητά τους.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην εγκύκλιο.


Πρόσφατες κάρτες των μαθητών από το gallery.sch.gr