Γεύση και Μνήμη II

Ένα 4ήμερο Συμπόσιο από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 Γεύση και Μνήμη ΙΙ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών!

Ένα 4ήμερο Συμπόσιο με λόγο, ήχο, εικόνα, και υλικά τεχνουργήματα για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από 28-31 Μαρτίου 2013.

Το συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος των μορφωτικών του εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Πρόγραμμα Καθημερινός και Κοινωνικός Βίος των Βυζαντινών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πρόγραμμα Καθημερινός Πολιτισμός.

Η ξεχωριστή και πολυεπίπεδη αυτή συμμετοχική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πρόγραμμα Καθημερινός Πολιτισμός), που πραγματοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2012 στη Μεσσηνία, ταξιδεύει στην Αθήνα!!

Με   ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια,  σεμινάρια, αφηγήσεις, μουσική, εκπαιδευτικά δρώμενα, προβολές  και έκθεση με εκατοντάδες δημιουργίες μαθητών,  αναδεικνύεται  η σχέση της γεύσης με τη μνήμη και την πολιτισμική μας ταυτότητα.

Tα πρωινά  του Σαββατοκύριακου 30+31/3/2013 απευθύνονται κυρίως σε παιδιά με καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, κατασκευές, παιχνίδια γευσιγνωσίας, εκπαιδευτικά δρώμενα, προβολές και άλλες δραστηριότητες.

 Η ημερίδα του Σαββάτου, με τη μορφή σεμιναρίου, είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς με την προοπτική εξέλιξης και μεταφοράς του Συμποσίου .  Καλύπτει ποικίλες και ενδιαφέρουσες θεματικές ώστε να αναδειχθεί ο στόχος  του Προγράμματος Καθημερινός Πολιτισμός. (Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης ειδικά στους εκπαιδευτικούς).

 

Πέμπτη –  Παρασκευή: από τις 18.30’

Σάββατο: 10.30’ – 20.00΄

Κυριακή:  10.00΄ - 14.00΄

 

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, (ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός)

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες/κρατήσεις: 210/7273516+700, e-mail: gramma@eie.g, mkont@eie.gr και στο www.eie.gr.

.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε κάθε ενδιαφερόμενο

 

Για το πρόγραμμα Γεύση και Μνήμη Ι ενημερωθείτε στο culture.uop.gr