Με τη συμμετοχή μας, απαντάμε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια!»

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, δείτε το νέο newsletter μας, το οποίο περιλαμβάνει τις κυριότερες δραστηριότητές μας από την αρχή της χρονιάς.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα, το κάλεσμά μας σε μαθητές και μαθήτριες 13-17 χρόνων να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα δράση μας «Με τη συμμετοχή μας, απαντάμε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια!» και στη νέα Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων 2013. Η προθεσμία για την αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 26 Μαρτίου.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε τα νέα μας και στον ιστοχώρο μας www.0-18.gr, τον οποίο ανανεώνουμε διαρκώς! 

 

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

 

Άνοιγμα της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων 2013 και νέα δράση

13/03/2013

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ενεργώντας στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, προσκαλεί μαθητές 13-17 χρόνων να πάρουν μέρος στη δράση του «Με τη συμμετοχή μας, απαντάμε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια!» και στη νέα Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων 2013.

Περισσότερα…

Ανάγκη διατήρησης της αυτοτέλειας και περαιτέρω ενίσχυσης των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων

08/03/2013

Ο Συνήγορος του Πολίτη πληροφορήθηκε το ενδεχόμενο συγχώνευσης των Υπηρεσιών Επιμελητών των Δικαστηρίων Ανηλίκων της χώρας με τις Υπηρεσίες Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής, και απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό του, σχετικά με πιθανές αρνητικές συνέπειες της προοπτικής αυτής.

Περισσότερα…

Θετικές δράσεις με συμμετοχή των μαθητών, η απάντηση στη σχολική βία

Θετικές δράσεις με συμμετοχή των μαθητών, η απάντηση στη σχολική βία

06/03/2013

Την 6η Μαρτίου 2013, που καθιερώθηκε ως Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο, ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο.

Περισσότερα…

Επίσκεψη στη Φλώρινα

Επίσκεψη στη Φλώρινα

05/03/2013

Στις 4 Μαρτίου 2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε τη Φλώρινα, όπου συναντήθηκε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Περισσότερα…

Επίσκεψη στην Κοζάνη

Επίσκεψη στην Κοζάνη

02/03/2013

Την 1.3.2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε την Κοζάνη και συναντήθηκε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Περισσότερα…

Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη νηπιακή ηλικία

Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη νηπιακή ηλικία

22/02/2013

Ο Συνήγορος του Παιδιού συμμετείχε σε ημερίδα για νηπιαγωγούς που διοργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο προσχολικής αγωγής της 54ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, 21.2.2013).

Περισσότερα…

Συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Χαλκίδα

Συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Χαλκίδα

21/02/2013

Στις 19.2.2013 ο Συνήγορος του Παιδιού πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χαλκίδα, ύστερα από πρόσκληση του τοπικού Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων. Συναντήθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ και στη συνέχεια συμμετείχε σε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα…

Mεταγραφές ανήλικων αθλητών

19/02/2013

Η ισχύουσα αθλητική νομοθεσία δεσμεύει υπέρμετρα τους ανήλικους αθλητές με τους συλλόγους στους οποίους εγγράφονται και με τον τρόπο αυτό αφήνει περιθώρια εκμετάλλευσης τους, ενώ παράλληλα οδηγεί στην πράξη σε παραβίαση δικαιωμάτων τους, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμά του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα…

Επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

17/02/2013

Στις 14 και 15.2.2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε το Κέντρο Προστασίας Παιδιού (πρώην Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων) Ηρακλείου και το παρακείμενο 14ο Δημοτικό Σχολείο.

Περισσότερα…

Συζήτηση με μαθητές στο Παλαιό Φάληρο

13/02/2013

Στις 13.2.2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού προσκλήθηκε σε λύκειο του Παλαιού Φαλήρου και συζήτησε με μαθητές, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα έξω από το σχολείο.

Περισσότερα…

Επιτυχής παρέμβαση για τη συνταγογράφηση φαρμάκου

08/02/2013

Το Υπουργείο Υγείας συμπεριέλαβε τα σκευάσματα με τη δραστική ουσία λεμβοκαρνιτίνη στη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων που καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση, μετά από πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη και θετική γνωμοδότηση του ΕΟΦ.

Περισσότερα…

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

06/02/2013

Με αφορμή τον 10ο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, διεξήχθησαν δύο συνέδρια στα οποία συμμετείχε ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Περισσότερα…

Συζήτηση με μαθητές στην Ιερισσό

Συζήτηση με μαθητές στην Ιερισσό

30/01/2013

Στις 29.1.2013 διοργανώθηκε στην Ιερισσό, με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συζήτηση μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου με τον Συνήγορο του Παιδιού με θέμα "Προβληματιζόμαστε και συζητάμε για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας".

Περισσότερα…

Συναντήσεις και εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού στη Δράμα

29/01/2013

Στις 28.1.2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε τη Δράμα, ύστερα από πρόσκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συναντήθηκε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Περισσότερα…

Η αντιμετώπιση της βίας μέσα από τη σχολική εμπειρία

Η αντιμετώπιση της βίας μέσα από τη σχολική εμπειρία

28/01/2013

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε σε ημερίδα ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων με θέμα "Η αντιμετώπιση της βίας μέσα από τη σχολική εμπειρία".

Περισσότερα…

"Μικρές σκηνές ...καθημερινής βίας"

alt

24/01/2013

Το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο "Μικρές Σκηνές ...καθημερινής βίας" παρουσιάζεται το Σάββατο 26 Γενάρη στις 17.30 στο 41ο Γενικό Λύκειο Αθήνας (οδός Λ. Καραγιάννη 16-18, Πλατεία Αμερικής). Πρόκειται για ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την κοινωνική ενσωμάτωση με τις τεχνικές του Θεάτρου Φόρουμ για σχολεία σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία & το Κέντρο Τεχνών ΩΣΜΩΣΗ.

Περισσότερα…

Ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τους Ρομά

18/01/2013

Στις 16.1.2013 η Συνήγορος του Πολίτη και Βοηθοί Συνήγοροι ενημέρωσαν την Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για θέματα που σχετίζονται με τους Ρομά.

Περισσότερα…