“Το δικό μου Αγρίνιο”, «Η δική μου Πάτρα» και «Το Δικό μου Πανόπουλο» από την Ηλεία παρουσίασαν οι μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων που διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό «Η δική μου πόλη»

Διαγωνισμός Δυτικής Ελλάδας «Η Δική μου Πόλη» αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικών, ηλικίας 8-12 ετών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ). 

Το αδιαχώρητο από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σημειώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο και αξίζει συγχαρητηρίων για τη φιλοξενία του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δυτική Ελλάδα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αν/τής Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης της ΠΔΕΔΕ κ. Μάνεσης. 120+ μαθητές Δημοτικών σχολείων σε 22 ομάδες σχολείων (3-6 παιδιών η κάθε μία) και των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και 1 της Ζακύνθου, υπό την καθοδήγηση των προπονητών - δασκάλων τους, παρουσίασαν τις ρομπο-κατασκευές τους σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, προτείνοντας λύσεις με αυτοματισμούς για τις πόλεις της Περιφέρειας μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις κατασκευές τους στο κοινό και στους μαθητές των άλλων ομάδων και φυσικά στους κριτές του διαγωνισμού (κ.κ. Τσοβόλας Σπύρος, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αιτ/νίας, Μπίρμπας Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας – Ηλείας και Παπαδάκης Σπύρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας). Απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες και κυρίως το διασκέδασαν, όπως δήλωσαν και τα ίδια άλλωστε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ