Επιμορφωτική Εκδήλωση 2010 για την Ευρωπαϊκή δράση «eTwinning – Η Κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη»

«Επιμορφωτική Εκδήλωση 2010 για την Ευρωπαϊκή δράση «eTwinning - Η Κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη» τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στην Ιτέα Φωκίδας. Χαλκίδα Εύβοιας και Λιβαδειά Βοιωτίας»

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται. κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). αποκομίζοντας παιδαγωγικά. κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν. να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον. να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση. και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ. 

 
Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005. ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006. και. μέχρι σήμερα. είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 70.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

 
Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ). που εδρεύει στις Βρυξέλλες. και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning (http://etwinning.sch.gr) λειτουργεί από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) σε συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 

 
Τα πέντε τελευταία σχολικά έτη. από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης μέσω των πρεσβευτών της δράσης eTwinning. διοργανώθηκαν επιτυχώς περισσότερες από 240 eTwinning ενημερωτικές εκδηλώσεις (workshops) σε όλη την Ελλάδα. με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δράση. Για αυτό το λόγο η ΕΥΥ eTwinning.  έχει προγραμματίσει ενημερωτικές εκδηλώσεις και για το σχολικό έτος 2009-2010 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τις κάτωθι ενημερωτικές εκδηλώσεις - workshops :

  • Στην Ιτέα. Φωκίδας. την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 και ώρα 12:00. στο  Λύκειο Ιτέας. για αρχάριους χρήστες του eTwinning.
  • Στην Χαλκίδα. Εύβοιας. την Τρίτη 04 Μαΐου 2010 και ώρα 16:00. στο Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδα. Εύβοιας. για αρχάριους χρήστες του eTwinning.
  • Στη Λιβαδειά Βοιωτίας. την Τέταρτη 05 Μαΐου 2010 και ώρα  16:00 στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς. για αρχάριους χρήστες του eTwinning.
  • Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: http://etwinning.sch.gr/events.php. επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της επιλογής τους. 

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.

    Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.