Πολιτιστική εβδομάδα στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Με τη λήξη του σχολικού έτους 2018-2019 ολοκληρώθηκαν και οι δραστηριότητες της πολιτιστικής εβδομάδας που από φέτος καθιερώνεται στο Νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “My culture,your culture ,our culture «» που υλοποιεί το σχολείο μας !

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων, εικονικές περιηγήσεις σε μουσειακούς χώρους ,ζωγραφική αρχαίων ελληνικών αγγείων ,παρουσίαση κι έκθεση δραστηριοτήτων και τελικών προϊόντων του πρώτου έτους του προγράμματος ανοικτή για το κοινό ,παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών χορών από τα παιδιά και φυσικά  ένα μικρό ταξίδι γεύσεων της παραδοσιακής Θεσσαλικής κουζίνας.

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2019/06/22/politistiki-evdomada-sto-nipiagogeio-rizarioy

Παλιές φωτογραφίες βγαλμένες από οικογενειακά άλμπουμ ή κατεβασμένες από το διαδίκτυο, βοήθησαν τα παιδιά να αντιληφθούν  πως ζούσαν οι άνθρωποι  παλαιότερα ,συγκρίνοντας τα σπίτια και την ενδυμασία τους  μ αυτή του σήμερα , να καταλάβουν την εξέλιξη των μέσων μεταφοράς κι επικοινωνίας και να μάθουν για έθιμα του παρελθόντος που χρόνο με τον χρόνο άλλα περνάνε στη λήθη κι άλλα συνεχίζονται! Η δε γωνιά του σχολικού μας μουσείου με παλιά αντικείμενα ,εμπλουτίστηκε με νέο υλικό και η συλλογή μας όλο και μεγαλώνει κι επιτρέπει στα παιδιά την άμεση παρατήρηση κι επαφή με το παρελθόν.

Η πολιτιστική κληρονομιά, ως θεματοφύλακας των κοινών αξιών, συμβάλλει στην επικοινωνία των λαών, ιδίως εκείνων με κοινά πολιτιστικά στοιχεία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση  της ειρήνης αλλά και την ανάπτυξη φιλικών ανθρώπινων σχέσεων.

Μπορεί αυτή η σχολική χρονιά να έφτασε στο τέλος της,αλλά η νέα μας περιμένει με περισσότερες δράσεις!