Η Σχολική Μονάδα Κατακόλου συμμετέχει σε δράση σχετική με τα δάση, την προστασία της φύσης και της ατομικής ακεραιότητας

Η Σχολική Μονάδα Κατακόλου (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο) έλαβε μέρος στη δράση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο ΦΑΡΟΣ» με θέμα «Το βουνό μας, η ανάσα της ζωής». Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ο περίπατος στο βουνό του Κατακόλου που είχε προγραμματιστεί, όμως είχαμε την τιμή να επισκεφτούν τη Σχολική μας Μονάδα αφενός ο Δασάρχης του Νομού Ηλείας, Δρ. Παναγιώτης Λάττας, αφετέρου ο αντιδήμαρχος πρασίνου και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, κύριος Μαρίνος Αχτύπης και παράλληλα κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού αποτελούμενο τόσο από εθελοντή διασώστη και ναυαγοσώστη όσο και από τον ίδιο τον πρόεδρο του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στον Πύργο, κύριο Παναγιώτη Γεωργόπουλο.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  συζητήσουν με τον Δασάρχη αρχικά για το δάσος του Κατακόλου, τι είδους χλωρίδα και πανίδα συναντάται εκεί κι αν κινδύνευσε ποτέ από δασική πυρκαγιά. Έπειτα η συζήτηση γενικεύτηκε καθώς μιλήσαμε για τα οφέλη των δασών και τι προσφέρουν τα δάση στους ανθρώπους, για τους κινδύνους που απειλούν τα δάση και για τις συνέπειες από την καταστροφή ενός δάσους. Ακολούθως,  ο κύριος Αχτύπης έδωσε συμβουλές στα παιδιά, ώστε να συμπεριφέρονται σωστά ως πολίτες και τέλος οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έκαναν παρουσίαση των βασικών πρώτων βοηθειών, έδωσαν οδηγίες στα παιδιά για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος συμβάντος και οδηγίες προστασίας στη θάλασσα.
Αυτή η σχολική μέρα, λοιπόν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές καθώς πήραν σημαντικά για τη ζωή τους ερεθίσματα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί :
1. Κωνσταντινίδου Σοφία (Προϊσταμένη και νηπιαγωγός στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου)
2. Μπούρη Αλεξία (Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Κατακόλου)
3. Σοφού Αγγελική (Διευθύντρια και δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Κατακόλου)