9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας – Συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+

Από τη σχολική χρονιά 2020-21, το  9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας,  συμμετέχει σε δυο προγράμματα Erasmus + KA2 στα πλαίσια της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Τα δυο νέα προγράμματα έχουν ως θέματα:

Το πρώτο έχει τίτλο little farmers meet fields (μικροί καλλιεργητές) και αφορά την επαφή των μικρών μαθητών με τη φύση, τη δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου, κάτι που προϋπήρχε παλαιότερες δεκαετίες και δυστυχώς εγκαταλείφθηκε, την ώθηση των παιδιών προς την υγιεινή διατροφή, την παραγωγή ίδιων προϊόντων, τη χαρά της δημιουργίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονται και επισκέψεις σε γειτονικούς λαχανόκηπους, ενημέρωση και συζήτηση με παραγωγούς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα τέσσερα σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές  χώρες.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο think and create your own hobbies ( Εύρεση και ανάδειξη  προσωπικών ενδιαφερόντων). Στην εποχή μας  ο χρόνος  είναι λιγοστός. Οι καταστάσεις στην ζωή είναι ικανές  να χωρέσουν μόνο τις βασικές μας υποχρεώσεις. Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο ότι αν κάτι δεν αλλάξει στη ζωή μας για να ξεφύγει το μυαλό,  η καθημερινότητα γίνεται πληκτική και αφόρητη. Μια αποσύνδεση από την ρουτίνα μόνο ένα απολαυστικό χόμπι μπορεί να προσφέρει. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν κλίσεις που πιθανόν δε γνωρίζουν, να δώσουν ενδιαφέρον στη ζωή τους, να ωφελήσουν τη σωματική και τη ψυχική τους υγεία, να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα πέντε σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.